Hírek

Nem lesz R-besorolású Star Trek? – Tarantino pesszimista nyilatkozata

Nagyon úgy tűnik, hogy a rendező visszalép a Star Trek rendezésétől, és egy személyesebb mozival teszi le a lantot.

Lassan egy éve, hogy bejelentették, hogy Quentin Tarantino R-besorolású Star Trek-filmmel int búcsút a rendezésnek. A mester hónapról hónapra egyre bizonytalanabbul nyilatkozott a dolog alakulásáról.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Most azonban a Consequence of Soundnak adott interjújában komoly kétségeinek adott hangot. Elmondása szerint úgy érzi, a Volt egyszer egy… Hollywood volt az ő nagy kinyilatkoztatása az álomgyárról, és az a film pályájának csúcspontja.

Tarantino továbbra is tartja magát ahhoz, hogy a következő, tizedik filmje lesz az utolsó. Ugyanakkor az utolsó rendezésére már inkább epilógusként tekint, és most úgy érzi, inkább egy kisebb közönséghez szeretne szólni vele.

„Azt gondolom, hogy távol maradok a Star Trektől, de még nem volt hivatalos megbeszélésem [a Paramounttal]”.

Tarantino még 2017 decemberében kereste meg az R-besorolású Star Trek ötletével a stúdió producereit. Ők akkor Mark L. Smith-t A visszatérő forgatókönyvíróját kérték fel a szkript kidolgozására, míg ő belekezdett a Volt egyszer egy… Hollywood munkálataiba.

A direktor egy személyesebb indíttatású művel szeretné feltenni karrierjére a koronát. Ahogy fogalmazott: „ … manapság egy egészen kicsi közönség gondolata vonz.”

Azt pedig továbbra is csak találgatni lehet, hogy akkor miről fog szólni a kultikus rendező hattyúdala.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés