Hírek

Tarantino nem tudott Harvey Weinstein ügyeiről

Tarantino

Quentin Tarantino kilenc filmet készített Harvey Weinstein cégének. A legendás rendező mégsem tudott a filmmogul szexuális visszaéléseinek részleteiről – írja a Deadline.

Tarantino jelenleg új könyve, a Cinema Speculation népszerűsítése kapcsán ad interjúkat. Az HBO-s Chris Wallace műsorában pedig arról beszélt, hogy mit sem tudott producer partnere elítélendő magatartásáról. Korábban ugyanis nem ismerte az áldozatok most nyilvánosságra került történeteit, csupán a mindenki által rebesgetett pletykákról volt tudomása. Most viszont azt kívánja, bárcsak kérdőre vonta volna Weinsteint a hallomások miatt.

A mára nyilvánossá vált részletek alapján Harvey Weinstein számos nőkollégájához közeledett elfogadhatatlan módon. A szexuális zaklatások mindennaposok voltak a producer körül. Az évtizedekig elhallgatott visszaélések azonban pár éve lelepleződtek. Ezek a botrányok indították el a #metoo mozgalmat, ami azóta is nagyban meghatározza nemcsak a filmipart, de a munkahelyi etikettet és a nemi alapú megkülönböztetések bírálatát is.

A Weinsteint övező eseményekről nemrég mozifilm is készült: az Azt mondta a #metoo kampány előzményeit tárja fel.

Tarantino saját elmondása szerint azért nem tett semmit Weinstein ügyeivel kapcsolatban, mert túl nehéznek vélt megejteni egy ilyen témájú beszélgetést. Nem akart leereszkedni a producer patetikus viselkedéséhez. Ugyanakkor nem is fogta fel az eset súlyosságát. Hiszen korábban nem hallott olyasmit, hogy Weinstein bármelyik színésznőt kihasználta volna egy jó szerepért cserébe.

Harvey Weinstein jelenleg 23 éves börtönbüntetését tölti nemi erőszak és szexuális visszaélés vádjával, de további tárgyalások is várnak még az egykori producerre. Tarantino pedig mindeközben írói karrierjét egyengeti, valamint egy nyolcrészes tévésorozat is tervez, mielőtt nekilátna tizedik, utolsónak szánt filmje elkészítésének.

Lubianker Dávid

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!