Hírek

Tarantino elsírta magát az új Suspiria láttán

Luca Guadagnino elárulta, hogyan reagált Quentin Tarantino, amikor megmutatta neki új filmjét, a Suspiriát.

Ha eddig nem lett volna elég nagy az érdeklődés a Suspiria remake-je iránt, ez a történet garantáltan a reflektorfénybe helyezi Luca Guadagnino új filmjét. A rendező a La Repubblica nevű olasz lapnak mesélte el, mi történt, amikor még tavaly ősszel megmutatta művét Tarantinónak.

„Azóta vagyunk barátok, hogy együtt zsűriztünk a Velencei Filmfesztiválon. Zavarban voltam, de kíváncsi voltam a tanácsaira is. Az ő lakásában néztük meg a filmet, a reakciója pedig megnyugtatott. Nagyon lelkes volt, a végén sírva fakadt és megölelt. Mivel ez egyszerre horrorfilm és melodráma, azt szerettem volna, hogy a horrorisztikus elemek ellenére se tudd levenni a szemed a vászonról, mert rabul ejtenek a karakterek” – mesélte Guadagnino.

Nem Tarantino az első, aki odavan a Suspiriáért.

Chloë Grace Moretz, aki játszik is a filmben, azt mondta, hogy nem látott még filmet, ami közelebb lenne a modern Stanley Kubrickhoz, mint Guadagnino műve. „Bekerülsz egy világba, amit csak a Ragyogáséhoz tudnék hasonlítani, ahol kizárólag rendező döntései vezetnek, és korábban még sohasem láttál hasonlót” – mondta a színésznő.

Dario Argento filmjének feldolgozása egy táncosnőről szól (Dakota Johnson), aki felfedi a neves európai tánccsoportja sötét titkait. A Suspiriában játszik továbbá Tilda Swinton és Mia Goth. Guadagnino filmje alig egy évvel az előző munkája, a Szólíts a neveden után kerül mozikba idén novemberben, de a pletykák szerint már a Velencei Filmfesztiválon is látható lesz – ebben az esetben már ekkor beszámolunk róla!

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyon[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya