Hírek

Tarantino utolsó filmje: Django/Zorro crossover?

Quentin Tarantino egy Django/Zorro közös filmen dolgozik. Ha a projekt valóban filmmé érik, ez lehet a rendező utolsó alkotása.

Tarantino meglehetősen elfoglalt ezekben a hetekben: a Volt egyszer egy Hollywoodon dolgozik, és az is lehet, hogy újravágja, mielőtt a széles közönség elé kerül. De fél szemmel már a következő filmjére kacsintgat. Ez pedig egy Django/Zorro crossover lehet – írja a Collider.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Django elszabadul Tarantino hetedik filmje volt. „Tisztelgő remekmű a mozi egyik legnagyobb imádójától” – írtuk róla. A rabszolgatartó Dél viszonyait a rendezőhöz méltó szatirikus erőszakkal, vadnyugati stílusban bemutató filmnek csakugyan méltó folytatása lenne egy olyan film, amelyben a címszereplő pisztolyhős összetalálkozik a nyugati part ikonikus álarcos kardvívójával – és esélyt adna Tarantinónak ugyanabban a történelmi periódusban egy egészen új kultúra felfedezésére.

A film, ha megvalósítják, arra a már létező Django/Zorro képregény-sorozatra alapul majd, amit Tarantino a DC Comicsnál adott ki a Django elszabadul folytatásaként.

A történet szerint Django, évekkel a film eseményei után, még mindig fejvadász. Mivel keleten természetesen vadásznak rá, inkább a nyugati államokban dolgozik. Feleségét, Broomhildát biztonságban letelepíti Chicago mellett, és újra útra kel. A véletlennek köszönhetően összetalálkozik az idősebb és kifinomult Diego de le Vegával (azaz: Zorro) és lenyűgözi őt, hogy ez a gazdag, fehér ember nemcsak teljesen közömbös Django bőrszíne iránt, de még a fegyverek terén is megállja a helyét… Django és Zorro így

harcostársakká válnak a rabszolgasággal fenyegetett őslakosokért zajló küzdelemben,

és Django rájön, hogy nem csak a feketéket fenyegeti a rabszolgaság kegyetlen intézménye.

A sztori már 2014-ben nyilvánosságra került a Sony feltört rendszereiből kiszivárogtatott e-mailek között; Tarantino és a Sony akkori vezetője, Amy Pascal lelkesen leveleztek egymás között a tervről. A forgatókönyvön most Jerrod Carmichael dolgozik (ő egy standup-komikus, aki több sikeres tévéshow-ban is producerként szerepelt), de az nem világos, hogy Tarantino felügyeletével, vagy egyedül, esetleg más íróval együtt. És az sem világos, hogy a Django/Zorro crossover filmterv valóban hivatalos projektnek számít-e a Sonynál (amely a Django elszabadult is megjelentette) vagy csak ötletelnek róla, vagy netalán az egész pusztán Tarantino ötlete, és még stúdiót sem választott hozzá. (Merthogy jellemző Tarantio szabadságára és az őt övező kultuszra, hogy Hollywoodon belül is ő választ stúdiót; érdemes elolvasni a Sony elnökének szövegének ezen a linken; éppen csak fel nem ajánlja magát Tarantino lábtartójának.)

És a biztonság kedvéért azt is meg kell jegyezni: attól, hogy Tarantino dolgozik vagy ötletel valamennyit ezen a terven, még korántsem biztos, hogy valóban ő is fogja rendezni. Elképzelhető, hogy odaadja a tervet valaki másnak, és ő maga például producer marad.

Django elszabadul

Ez azért is érdekes kérdés, mert Tarantino már rég bejelentett szándéka szerint tizedik filmje után visszavonul. A Volt egyszer egy Hollywood a kilencedik rendezése – tehát bármi is a következő Tarantino-film, az a rendező hattyúdala lesz, az utolsó alkotás egy filmtörténeti jelentőségű életműben: vajon Tarantino egy vadnyugati kalanddal, adaptált karakterekkel szeretné lezárni a karrierjét?

Persze lehet, hogy Tarantino mégis folytatja a rendezést a tizedik filmje után is, és belefér emiatt egy vadnyugati ponyvakaland. Mint ahogy az is elképzelhető, hogy Tarantino éppen egy vadnyugati ponyvakaland utolsó műveként vállalt megrendezésével tenne nyilatkozatot: hogy minden műfajban és stílusban lehet maradandót alkotni, és a ponyva vs. magas művészet megkülönböztetésnek nincs értelme. Ez is kétségtelenül illene a rendező egész karrierjéhez. Te mit gondolsz?

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

1 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés