Hírek

Ötletek Tarantino utolsó filmjéhez… sokadik fejezet

Tarantino egy újabb ötlettel állt elő, hogy mit választhat majd utolsó filmjéül.

Már régóta nem titok, hogy Quentin Tarantino tíz film után felhagyna a rendezéssel, hogy a kreatív energiáit máshol kamatoztassa. „Írhatnék könyvet vagy csinálhatnék színházat” – mondta a rendező, aki azóta is ezen kérdés kereszttüzében áll: mi lesz az az utolsó film?

Nos, az ötletekkel lassan Dunát lehet rekeszteni, amihez most Tarantino bedobott egy újabb lehetséges lezárást. Az ugye már tudjuk, hogy A visszatérő írójának tollából született egy szkript egy új Star Trek-mozihoz, amiről Tarantino azt nyilatkozta, hogy ha ezt választja és a forgatókönyv is úgy alakítható, az egy felnőtteknek szóló, R-besorolású űrkaland lenne.

Az is felmerült, hogy a Kill Billt duzzasztaná trilógiává, mert – saját elmondása szerint – ha a saját alkotásai közül valamit folytatni akarna, akkor az a Kill Bill – és erről már beszélgettek is a közelmúltban Uma Thurmannel. Harmadik ötletként egy Zorro-Django crossover mozi terve is elhangzott, ami jól illene az életműbe, mégis ez tűnik a legkevésbé valószínű választásnak.

Most azonban egy újabb lehetőséget is bedobott a tengernyi ötlet mellé új filmje sajtóturnéján, amivel kiruccanhatna egy eddig még fel nem térképezett területre, a horrorfilmek világába.

„Ha eszembe jut egy nagyszerű horrortörténet, azt fogom megcsinálni tizediknek. Nagyon szeretem a horrorokat, nagyon szívesen csinálnék egyet.”

Tarantino azt is elmondta, hogy a horrorhoz legközelebb épp az új filmje egyik jelenetével jutott. Azzal, amikor a Volt egyszer egy Hollywoodban Brad Pitt a hírhedt Manson család birtokán jár. „A vágóm meg is jegyezte, hogy az egy kész horrorfilm, olyan, mint a Texasi láncfűrészes mészárlás nagy költségvetésű változata.”

Itt tartunk most, és mielőtt Tarantino meghozza majd a nagy döntést, biztos eszébe jut még majd jó néhány dolog – és ki tudja, ha elég ötletet halmoz fel, talán nem a tizedik film lesz az utolsó. Színpadon mégiscsak hülyén nézne ki egy R-kategóriás Star Trek…

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés