Hírek

Ötletek Tarantino utolsó filmjéhez… sokadik fejezet

Tarantino egy újabb ötlettel állt elő, hogy mit választhat majd utolsó filmjéül.

Már régóta nem titok, hogy Quentin Tarantino tíz film után felhagyna a rendezéssel, hogy a kreatív energiáit máshol kamatoztassa. „Írhatnék könyvet vagy csinálhatnék színházat” – mondta a rendező, aki azóta is ezen kérdés kereszttüzében áll: mi lesz az az utolsó film?

Nos, az ötletekkel lassan Dunát lehet rekeszteni, amihez most Tarantino bedobott egy újabb lehetséges lezárást. Az ugye már tudjuk, hogy A visszatérő írójának tollából született egy szkript egy új Star Trek-mozihoz, amiről Tarantino azt nyilatkozta, hogy ha ezt választja és a forgatókönyv is úgy alakítható, az egy felnőtteknek szóló, R-besorolású űrkaland lenne.

Az is felmerült, hogy a Kill Billt duzzasztaná trilógiává, mert – saját elmondása szerint – ha a saját alkotásai közül valamit folytatni akarna, akkor az a Kill Bill – és erről már beszélgettek is a közelmúltban Uma Thurmannel. Harmadik ötletként egy Zorro-Django crossover mozi terve is elhangzott, ami jól illene az életműbe, mégis ez tűnik a legkevésbé valószínű választásnak.

Most azonban egy újabb lehetőséget is bedobott a tengernyi ötlet mellé új filmje sajtóturnéján, amivel kiruccanhatna egy eddig még fel nem térképezett területre, a horrorfilmek világába.

„Ha eszembe jut egy nagyszerű horrortörténet, azt fogom megcsinálni tizediknek. Nagyon szeretem a horrorokat, nagyon szívesen csinálnék egyet.”

Tarantino azt is elmondta, hogy a horrorhoz legközelebb épp az új filmje egyik jelenetével jutott. Azzal, amikor a Volt egyszer egy Hollywoodban Brad Pitt a hírhedt Manson család birtokán jár. „A vágóm meg is jegyezte, hogy az egy kész horrorfilm, olyan, mint a Texasi láncfűrészes mészárlás nagy költségvetésű változata.”

Itt tartunk most, és mielőtt Tarantino meghozza majd a nagy döntést, biztos eszébe jut még majd jó néhány dolog – és ki tudja, ha elég ötletet halmoz fel, talán nem a tizedik film lesz az utolsó. Színpadon mégiscsak hülyén nézne ki egy R-kategóriás Star Trek…

Avatar

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya