Hírek

Tarantino ír egy Volt egyszer egy Hollywood regényt?

Quentin Tarantino egy podcastban arról beszélt, mostanában sokat gondolkozik azon, hogy ír egy regényt, ami a 10 Oscar-díjra jelölt Volt egyszer egy Hollywood című filmjén alapul.

Erről valószínűleg másnak is eszébe jutott egy korábbi, pályájával kapcsolatban egyre gyakrabban felhozott nyilatkozat:

„Egyszer vége kell, hogy legyen. Szeretem az elképzelést, hogy 10 erős filmet készítek, majd abbahagyom.” 

Úgy tűnik a rendező továbbra is tartja magát a szigorú kijelentéshez. A Volt egyszer egy Hollywood a kilencedik filmje. Interjúi pedig arról tanúskodnak, hogy Tarantino figyelme egyre inkább a könyvek, színdarabok és sorozatok irányába fordul.

A Volt egyszer egy Hollywooddal kapcsolatban – minden bizonnyal – maradtak benne elvarratlan szálak. Ezt támasztja alá, hogy a filmben Cliff Booth dublőrt alakító Brad Pitt – aki egy Oscar-díjat vihetett haza az alakításért – egy szeptemberi nyilatkozatában arról beszélt, hogy a rendező egy minisorozaton gondolkozik, amiben szerepelne mindaz, ami a filmből kimaradt. Ez pedig arra utal, hogy Tarantinonak maradtak magvalósításra váró elképzelései Cannes-ban debütáló rendezésével kapcsolatban, amelyek – így vagy úgy – utat találnak majd a közönség felé.

A gondolatsort nehéz lezárni anélkül, hogy ne tűnődjön el az ember, vajon mi lesz következő, azaz 10. filmje. Korábbi információk szerint egy Star Trek-filmet szeretne forgatni, amiről egy ideje már zajlanak tárgyalások. Egy másik, gyakran a figyelem középpontjába kerülő terve, hogy a Kill Bill kap majd folytatást. Miközben több, jövőbeli regényekkel kapcsolatos gondolatot osztott már meg követőivel.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.