Hírek

Jegybevételi rekord és a pedofilok

Tarantino új mozija jóval a megjósolt érték felett nyithat, ám a sikert mások is kihasználták.

Nagyon úgy tűnik, Quentin Tarantinónak sikerül felülmúlnia eddigi legnagyobb mozis nyitányát, a Django elszabadul 38 millióját, amely film végül 425 milliót hozott világszerte. A sztárokkal megpakolt Volt egyszer egy Hollywood már a szerdai elővetítések alkalmával 5.8 millió dolláros bevételt könyvelt el, ami alapján az elemzők egy 40 milliós hétvégét várnak a filmtől – több mint 30%-kal többet az előzetesen prognosztizált adatokhoz képest.

Ez azt jelenti, hogy a nemzetközi marketingköltések nélkül 90 milliót felemésztő alkotás a vasárnap esti kasszazáráskor már az 50 milliós összbevételt is megközelítheti.

A filmre irányuló figyelmet azonban más is kihasználta. A Sabo álnéven ismert utcai művész és aktivista újra lecsapott. Ő volt az, aki korábban a Három óriásplakát Ebbing határában posztereit használta fel, hogy felhívja a figyelmet a Hollywood prominenseit is érintő pedofil ügyekre. Akkoriban az „…és a Legnagyobb Pedofilnak járó Oscart kapja…” feliratokkal látta el a filmet reklámozó óriásposztereket, korábban pedig A Pentagon titkai plakátjai kaptak egy kis kiegészítést a Meryl Streep feje mellé ragasztott „Ő tudta” cetlikkel, utalva arra, hogy a színésznő régóta tudott Harvey Weinstein piszkos ügyeiről, mégsem tett semmit.

Képek: Variety

Sabo a Volt egyszer egy Hollywood hirdetéseit sem kímélte, így a film premierje napján Los Angelesben sétálók már az átalakított poszterekkel találkozhattak a város több pontján. Ezeken Brad Pitt és Leonardo Di Caprio arca helyére az 1977-ben, egy 13 éves lánnyal létesített szexuális kapcsolat miatt elítélt Roman Polanski (akinek az 1969-ben meggyilkolt felesége, Sharon Tate a film egyik központi karaktere), és a nemrég, kiskorúakat is érintő szexkereskedelem miatt letartóztatott Jeffrey Epstein képét ragasztotta,

miközben a film címét „Volt egyszer egy Pedowood”-ra módosította.

A meghekkelt plakátoknak több verziója is készült, némelyikre Polanski helyett Harvey Weinstein, Woody Allen vagy Adam Schiff kongresszusi képviselő arcát ragasztotta Sabo a Volt egyszer egy Pedowood felirat mellé.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..