Hírek

Tarolt Spanyolországban a Post Mortem

Bergendy Péter legújabb filmje, a Post Mortem négy díjat is elhozott a spanyol fantasy és horror filmek fesztiváljáról.

A Sombra nevű Spanyolországban megrendezett filmfesztiválon a legjobb fantasy és horror munkákat díjazzák. Idén pedig egy magyar alkotás, a Post Mortem került ki győztesnek.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Bergendy Péter filmje amellett, hogy a legjobb lett, elhozta a legjobb forgatókönyv, a legjobb operatőr és a legjobb férfi főszereplő díját is.

A június 4. és 12. között megtartott spanyol seregszemle koránt sem az első, amely kitünteti az ígéretes hazai alkotást. Tavaly a 20. Trieste Science+Fiction fesztiválon kapott különdíjat a mű.

A hideg kiráz majd a Post Mortem előzetesétől!

Ezúttal Zánkay Pirost díjazták a forgatókönyvért, Nagy Andrást pedig az operatőri munkálatokért. A főszerepben feltűnő Klem Viktor szintén a mezőny fölé kerekedett.

A Post Mortem története az első világháború utáni vidéki Magyarországra invitálja el a nézőt, a spanyolnátha lecsendesedését követően. A központban egy vándorfotós áll, akinek az a munkája, hogy a családok frissen elhunyt szeretteit fotózza le még egyszer, utoljára. Amikor azonban egy kis faluba hívják őt, egyre több természetfeletti eseménnyel kell szembenéznie.

A borzongató, sejtelmes és látványos horrorfilm Klem mellett felvonultatja Hais Fruzsinát, Schell Juditot, Anger Zsoltot, Ladányi Andreát és Hámori Gabriellát is.

A filmet egyébként a hazai szakma is élteti: a június 26-án tartott Magyar Mozgókép Fesztivál több kategóriában is jelölte a Post Mortemet.

A nagyközönség elé azonban várhatóan csak idén októberben kerül majd Bergendy legújabb alkotása.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés