Hírek

Tarr Béla kapja a Szardíniai Filmfesztivál életműdíját

Tarr Béla veheti át pénteken az Algheróban zajló Szardíniai Filmfesztivál életműdíját.

A rövidfilmfesztivál honlapján „nonkonformista, enigmatikus és elismert filmrendezőként” méltatják Tarr Bélát, aki hosszú beállításokban gazdag stílusáról, fekete-fehér filmjeiről és az emberi lét mélységeinek bemutatásáról lett híres. Felidézik filmjei közül a Kárhozatot, a hét és fél órás, monumentális Sátántangót és A torinói lovat, amely a 2011-es Berlinalén megkapta a zsűri nagydíját.

Tarr Béla a július elsejéig tartó XII. Szardíniai Filmfesztivál keretében pénteken mesterkurzust is tart a díjátadó előtt. Azt követően a közönség megtekintheti két művét, a Prológus című 2004-es rövidfilmet és a Werckmeister harmóniák című drámát.

Címkék

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya