Hírek

Tarr Béla magas francia kulturális kitüntetést kap

tarrbela_franciadijRoland Galharague, Franciaország magyarországi nagykövete a francia Művészeti és Irodalmi Rend lovagi fokozatával tüntette ki Tarr Béla filmrendezőt szerda este.

Tarr Béla az MTI-nek azt mondta, hogy nagy megtiszteltetésnek érzi a díjat, és nagyon örül neki.

Az elismerés tiszti fokozatát 2012-ben Lakos Anna, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet munkatársa kapta meg, Szabó György, a Trafó Kortárs Művészetek Háza korábbi ügyvezető igazgatója pedig a magasabb, lovagi fokozatban részesült.

A művészeti és irodalmi rend kitüntetéseivel a francia kulturális tárca azoknak a munkáját ismeri el, akik alkotásaikkal, tevékenységükkel maradandót tettek művészeti és irodalmi téren, hozzájárultak a francia kultúra és művészetek széles körű megismertetéséhez hazájukban, vagy erősítették a két ország közötti művészeti kapcsolatokat.

A rend kitüntetését 1957-ben hozta létre a francia állam, a magyar kulturális élet kiemelkedő személyiségeinek évente ítélik oda.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya