Hírek

Tarr Béla magas francia kulturális kitüntetést kap

tarrbela_franciadijRoland Galharague, Franciaország magyarországi nagykövete a francia Művészeti és Irodalmi Rend lovagi fokozatával tüntette ki Tarr Béla filmrendezőt szerda este.

Tarr Béla az MTI-nek azt mondta, hogy nagy megtiszteltetésnek érzi a díjat, és nagyon örül neki.

Az elismerés tiszti fokozatát 2012-ben Lakos Anna, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet munkatársa kapta meg, Szabó György, a Trafó Kortárs Művészetek Háza korábbi ügyvezető igazgatója pedig a magasabb, lovagi fokozatban részesült.

A művészeti és irodalmi rend kitüntetéseivel a francia kulturális tárca azoknak a munkáját ismeri el, akik alkotásaikkal, tevékenységükkel maradandót tettek művészeti és irodalmi téren, hozzájárultak a francia kultúra és művészetek széles körű megismertetéséhez hazájukban, vagy erősítették a két ország közötti művészeti kapcsolatokat.

A rend kitüntetését 1957-ben hozta létre a francia állam, a magyar kulturális élet kiemelkedő személyiségeinek évente ítélik oda.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya