Hírek

Tátva marad a szád a Malcolm & Marie előzetesétől

Malcolm-Marie-Zendaya-John-David-Washington

Ha eddig esetleg nem vártuk volna eléggé, a most megjelent előzetes után már tényleg tűkön ülünk, hogy megnézhessük Zendaya és John David Washington filmjét. A fekete-fehér Malcolm & Marie egyszerűen lehengerlőnek ígérkezik, nem kis részben az operatőr Rév Marcell munkája miatt.

Igazi filmes csemegének ígérkezik a szűk egy hónap múlva megjelenő Malcolm & Marie című szerelmes film, azaz inkább film a szerelemről – ahogy azt a friss előzetes is nyomatékosítja.

A Netflix érkező fekete-fehér drámája egy lakásba helyezi Zendaya és John David Washington párosát, hogy egy este alatt átértékeljék kapcsolatukat.

A történetben Washington egy filmrendezőt alakít, aki barátnőjéhez, Zendayához tér haza egy premier után. Ahogy pedig idegesen várja az első kritikákat, a magánéletét is újra kell gondolnia. A két fiatal leginkább múltbéli szerelmeiken időznek el, miközben hol imádják, hol utálják éppen egymást.

A Malcolm & Marie az egyik első olyan film volt, amelyet a járvány alatt, szigorú megkötések mellett forgattak le. Ráadásul a film előkészületeit teljesen titokban tartották, így meglepetésként jött a hír, hogy a Tenet és az Eufória sztárjai le is forgatták a művet. A kétszereplős és egyhelyszínes történet szempontjából persze kicsit könnyebb lehetett a munka a pandémia közepén.

A rendezői székben az Eufóriáért is felelős Sam Levinsont találjuk, akinek közös munkája Zendayával Emmyt ért a fiatal színésznőnek.

A gyönyörűen ötletes képeket és beszédes beállításokat pedig nem másnak, mint Rév Marcellnek köszönhetjük,

aki az Euófória kapcsán már közösen dolgozott a rendezővel és a színésznővel is. Operatőri munkája pedig a sorozatéhoz hasonlóan most is egyszerűen lehengerlő.

A Malcolm & Marie február 5-én kerül fel a Netflixre, ezzel a megjelenési dátummal pedig még beszállhat az idei Oscar-versenybe.

Az elcsúsztatott 2021-es gálán ezúttal ugyanis 14 hónapnyi filmet díjaznak. Minden alkotás ringbe szállhat, amelyet február legvégéig bemutatnak. Az előzetes alapján pedig mind a két főszereplő, mind a rendező Levinson és az operatőr Rév is simán esélyesek a jelölésekre.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.