Hírek

Tavaly Alzheimer-kór, idén rák jut Julianne Moore-nak

freeheld Itt az első előzetese az életrajzi elemeken nyugvó Freeheldnek, melyben ezúttal a rákkal kell megküzdenie Julianne Moore-nak. A filmben Laurel Hestert, egy meleg rendőrnőt alakít Ellen Page oldalán.

New Jersey-ben járunk, ahol a fiatalon hadnagyi rangot szerző rendőrnőt, Laurel Hestert rákkal diagnosztizálják. Az előrehaladott stádiumban járó Hester harcot indít az állam törvényei ellen, és megpróbálja elérni, hogy halálát követően élettársa, Stacie Andree (Ellen Page) részesüljön a házastársak esetében fennálló nyugdíjjuttatásokban. A bíróság azonban a homoszexuálisok bejegyzett élettársi viszonyát ekkor még nem tartja egyenrangúnak egy házassággal férfi és nő között.

A történet tehát jóval többről szól, mint egy rákkal küzdő nőről. Az egész LMBTQ közösség harcának egy apró szeletét mutatja be, rávilágítva egy máig súlyos társadalmi egyenlőtlenségre. A mostani játékfilmet egyébként megelőzi egy 2007-ben bemutatott Oscar-díjas dokumentumfilm is (azonos címmel), melyben maga Hester mesél erről az éveken át húzódó küzdelemről.

Az alkotást az a Peter Sollett rendezi, aki 2000-ben díjat nyert Cannes-ban a Five Feet High and Rising című rövidfilmjéért. De a Dalok ismerkedéshez és a Raising Victor Vargas is az ő művei. Moore és Page mellett pedig láthatjuk még Steve Carellt, Michael Shannont, Josh Charlest és Gabriel Lunat is.

A Freeheld magyar forgalmazásáról egyelőre sajnos nem tudni, de hátha újabb díjat kap érte Moore, és akkor észbe kapnak itthon is. Amerikában egyébként októberben érkezik a mozikba.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com