Hírek

Tavasztól az amerikai mozikban is bemutatkozik a Tiszta szívvel

tiszta_szivvelKora tavasztól az amerikai mozikban is bemutatkozik Till Attila Tiszta szívvel című filmje.

A közlemény szerint a film észak-amerikai terjesztésének jogait a Kino Lorber, a független filmek vezető forgalmazója vásárolta meg. A megállapodás a produkció közreműködésével jött létre.

A New York-i székhelyű forgalmazó évente több mint 25 gondosan kiválasztott alkotást mutat be az amerikai mozikban, aktuális bemutatóik között van Gianfranco Rosi Berlinale-fődíjas alkotása, a Tűz a tengeren, valamint a velencei filmfesztiválon díjazott, Lux-díj döntős Felnyitom a szemem is, amelynek rendezője Leyla Bouzid.

Till Attila filmjének nemzetközi premierje az A-kategóriás Karlovy Vary-i fesztiválon volt júliusban, azóta töretlen sikerrel szerepel világszerte. Amerikai fesztiválpremierje alkalmával a Chicago Sun Times világhírű kritikusáról elnevezett Roger Ebert-díjat nyerte el a chicagói filmfesztiválon. Mintegy 20 ország vezető nemzetközi filmes seregszemléje tűzte már műsorra, ahol 12 rangos díjat nyert el.

A külföldi mozik közül először Franciaországban lesz látható a Tiszta szívvel, Roues libres címmel január 25-én mutatja be a Pretty Pictures moziforgalmazó. Emellett a film görög, török, lengyel, román, cseh, szlovák, valamint ázsiai forgalmazói jogai is elkeltek már.

A Tiszta szívvel a Laokoon Filmgroup gyártásában készült Stalter Judit producer vezetésével. Till Attila filmje Magyarország hivatalos Oscar-nevezettje.

Szádeczky-Kardoss Klára

Szádeczky-Kardoss Klára

Szádeczky-Kardoss Klára a Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakának hallgatója. 2016-ban csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez. Újságírói tevékenysége mellett novellákat is ír.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés