Hírek

Folytatódik a Csernobil sikertörténete – Díjaztak az amerikai tévékritikusok

Kiosztották az amerikai televíziós kritikusok TCA díjait, az HBO minisorozata mellett az Amazon vígjátéka lett az est nagy nyertese.

Szombaton, immáron 35. alkalommal adták át a TCA díjakat, melyeket az amerikai tévés kritikusok ítélnek oda az év legjobb produkcióinak. A szakmai Emmy-díjjal ellentétben a kritikusoknál nem sok babér termett a Trónok harcának, ami ugyan Emmy-rekordot döntött, itt azonban egy díjat sem kapott.

Az HBO-nak azonban nincs oka szomorkodni, hiszen a John Oliver-show az elmúlt hét híreiről nyerte a legjobb szkeccs- vagy varietéműsor díjat, a legjobb hír- vagy információs műsor kategóriában a sokat vitatott Neverland elhagyása alkotói állhattak színpadra. És természetesen a Csernobil távozott a legjobb tévéfilm vagy minisorozat trófeájával – a Deadwood pedig megkapta a „Televíziós Örökség” díjat.

SZERINTÜNK EZEK VOLTAK 2018-2019 LEGJOBB SOROZATAI

Az est legnagyobb nyertese azonban az Amazon lett a meglehetősen szabadszájú Fleabaggel, ami nemcsak az év legjobb komédiája lett, hanem megnyerte az év legjobb tévéműsorának díját is, a sorozat szellemi anyja – és egyben főszereplője -, Phoebe Waller-Bridge pedig egyéniben is megnyerte a legjobb komikusnak járó elismerést.

Ugyanezt a drámai színészek közül Michelle Williams kapta a Fosse/Verdon című életrajzi sorozat főszereplőjeként, a legjobb dráma sorozat pedig az AMC gondozásában készült Breaking Bad spinoff, a Better Call Saul lett.

Az év legjobb újonca a Netflixen futó Russian Doll lett; a legjobb reality pedig a szintén a Netflixen látható Queer Eye.

Életműdíjat David Milch kapott, akinek olyan sorozatokon dolgozott az évtizedek során, mint a Deadwood, a John Cincinattiból vagy az NYPD Blue.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..