Hírek

Folytatódik a Csernobil sikertörténete – Díjaztak az amerikai tévékritikusok

Csernobil

Kiosztották az amerikai televíziós kritikusok TCA díjait, az HBO minisorozata mellett az Amazon vígjátéka lett az est nagy nyertese.

Szombaton, immáron 35. alkalommal adták át a TCA díjakat, melyeket az amerikai tévés kritikusok ítélnek oda az év legjobb produkcióinak. A szakmai Emmy-díjjal ellentétben a kritikusoknál nem sok babér termett a Trónok harcának, ami ugyan Emmy-rekordot döntött, itt azonban egy díjat sem kapott.

Az HBO-nak azonban nincs oka szomorkodni, hiszen a John Oliver-show az elmúlt hét híreiről nyerte a legjobb szkeccs- vagy varietéműsor díjat, a legjobb hír- vagy információs műsor kategóriában a sokat vitatott Neverland elhagyása alkotói állhattak színpadra. És természetesen a Csernobil távozott a legjobb tévéfilm vagy minisorozat trófeájával – a Deadwood pedig megkapta a „Televíziós Örökség” díjat.

SZERINTÜNK EZEK VOLTAK 2018-2019 LEGJOBB SOROZATAI

Az est legnagyobb nyertese azonban az Amazon lett a meglehetősen szabadszájú Fleabaggel, ami nemcsak az év legjobb komédiája lett, hanem megnyerte az év legjobb tévéműsorának díját is, a sorozat szellemi anyja – és egyben főszereplője -, Phoebe Waller-Bridge pedig egyéniben is megnyerte a legjobb komikusnak járó elismerést.

Ugyanezt a drámai színészek közül Michelle Williams kapta a Fosse/Verdon című életrajzi sorozat főszereplőjeként, a legjobb dráma sorozat pedig az AMC gondozásában készült Breaking Bad spinoff, a Better Call Saul lett.

Az év legjobb újonca a Netflixen futó Russian Doll lett; a legjobb reality pedig a szintén a Netflixen látható Queer Eye.

Életműdíjat David Milch kapott, akinek olyan sorozatokon dolgozott az évtizedek során, mint a Deadwood, a John Cincinattiból vagy az NYPD Blue.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya