Hírek

Hollywood újabb békejobbot nyújt a Netflixnek

A cég vezetője, Ted Sarandos kapja az Amerikai Producerek Céhének rangos díját.

Az Egyesült Államokban dolgozó, több mint hatezer producert magába tömörítő Producers’ Guild of America, azaz az Amerikai Producerek Céhe bejelentette, hogy a január 18-án esedékes díjkiosztó gálájukon – ahol díjazzák az év legjobb teljesítményeit – Ted Sarandos, a Netflix elnöke kapja majd a nagy presztízsű Milestone Awardot.

A díjat olyan személyeknek ítélik oda, akiknek a munkássága mérföldkőnek számít a mozgóképek világában.

A korábbi díjazottak között ott volt Steven Spielberg, Bob Iger vagy Jeffrey Katzenberg. Idén Sarandos csatlakozik majd ehhez az illusztris gárdához. A PGA elnöke az indoklásban kifejtette, hogy Sarandos vezetősége a Netflix élén egész Hollywoodon otthagyta a nyomát. Lehetőséget és platformot adott az alkotóknak olyan projektekhez, amelyek máshol nem jöhettek volna létre. Sarandos ezzel nem csak a szakmában dolgozóknak, hanem a közönségnek is új lehetőségeket adott.

Fotó: STEPHEN LOVEKIN/VARIETY

Ted Sarandos 2000-ben került a Netflix élére, a cég első saját gyártású műsora, a Kártyavár (House of Cards) 2013-ban mutatkozott be, amelyet aztán az elmúlt hat évben számos sorozat és film követett, amelyek összes 224 Emmy- és 29 Oscar-jelölést gyűjtöttek be, amelyből 43-at, illetve hatot meg is nyertek az alkotók, az utóbbi idők egyik legsikeresebb stúdiójává emelve ezzel a Netflixet, amelynek 2019 harmadik negyedévében már közel 160 millió előfizetője volt világszerte.

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com