Hírek

Téged is vár a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál!

11. primanima fesztivál

Tizenegyedik alkalommal, idén október 11. és 14. között kerül megrendezésre Budaörsön a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál.

A Berlinálét, Cannes-t és Annecyt is megjárt, nagy hírű nemzetközi animációs alkotások mellett kiváló diák-, vizsga- és diplomafilmekkel, nagyszerű szerzői rövidfilmekkel, szakmai programokkal és egy premier előtti mozifilmmel találkozhatnak az érdeklődők.

A fesztiválon látható lesz többek között Buda Flóra Anna Aranypálma-díjas 27 című alkotása, külön szekcióban lesznek provokatív, rendhagyó animációs rövidfilmek, ahogy gyerekfilmes programok, valamint kifejezetten kamaszokat célzó művek vetítésére is sor kerül majd,

amelyek, a testkép, a párkapcsolatok, a bullying vagy a gyász témakörét járják körül.

Bár a fesztivál elsősorban az animációs filmekre fókuszál, de a vetítések mellett három kiállítás, valamint egy nemzetközi workshop keretein belül készített installáció és egy design vásár is várja az érdeklődőket.

A Primanima tavaly ünnepelte fennállásának jubileumi, tizedik évfordulóját.

A vetítések a Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Térben (BABtér), valamint a Jókai Mór Művelődési Központban (JMMK) lesznek. A teljes program itt, a jegyek és bérletek pedig ezen a linken érhetők el.

Gerdesits Pál

Gerdesits Pál 2021-ben szerzett mesterdiplomát az ELTE filmtudomány szakán, jelenleg az ELTE esztétika doktori programjának PhD hallgatója. Elkötelezett szürrealista, Werner Herzog és Jeffrey Lebowski lelkes követője. Állítólag ügyesen gitározik.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!