Hírek

Tele lesz James Francoval a készülő X-Men-film

A 20th Century Fox nem tervez leállni az X-Men-filmek gyártásával. A legújabb projektjük főszereplőjének pedig nem mást szánnak, mint James Francot.

A Többszörös (Multiple Man) nevű mutáns megformálására kérték fel a 127 óra és a közelgő The Disaster Artistelőzetes itt – sztárját.. A karakter, Jamie Madrox egy kevéssé ismert antihős, aki képes megsokszorozni saját magát, mellyel ideiglenes klónokat hoz létre. Többszörös, bár régóta szerepel a Marvel-képregényekben, eddig csak egyszer láthattuk mozivásznon. Az X-Men: Az ellenállás vége című filmben nyúlfarknyi szerephez jutott A Grace-klinikából is ismert Eric Dane megformálásában.

Francotól nem idegenek a szuperhősfilmek, hiszen három Pókember-moziban is szerepelt már. Mégis meglepő lépés ez a színésztől, akit az utóbbi években legtöbbször vígjátékokban (Miért pont ő?, Az interjú) láthattuk. Simon Kinberg, a Fox Marvel-szekciójának mindenese felügyeli majd a projektet a produceri székből, a forgatókönyvet pedig a Wonder Womant jegyző Allan Heinberg írja.

2018-ban a stúdió három X-Men témájú filmet is kiad.

A kis költségvetésből készülő Új mutánsok egy horrorfilm benyomását kelti, a Deadpool 2. egy akcióvígjáték, majd az év végén érkező X-Men: Dark Phoenix egy hagyományosabb blockbuster szuperhősmozi lesz a megszokott gárdával. Emellett folynak az előkészületek Gambit önálló filmjével kapcsolatban. Azt egyelőre nem tudni, mi a Fox szándéka Többszörössel, és miért pont róla készít filmet, illetve milyen műfajt céloznak meg vele.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés