Hírek

Teljes előzetesen a Downton Abbey mozifilm

Hat évad, 15 Emmy-díj és megszámlálhatatlan rajongó – ennyi áll a Downton Abbey háta mögött. A brit kosztümös sorozat idén a mozivászonra költözik, és az első teljes előzetesből a történetbe is kapunk bepillantást.

Az arisztokrata Crawley család történetét ötvenkét epizódon keresztül követhették a rajongók a Downton Abbeyben. A brit kosztümös sorozatot eredetileg három évadra tervezték, de a hatalmas népszerűség miatt végül hat évadot élt meg töretlen sikerrel, de 2015-ben a nézőknek búcsút kellett venniük tőle. Idén azonban Crawleyék visszatérnek, ráadásul a mozivászonra.

A történet 1927-ben játszódik, másfél évvel az évadzáró után. Az arisztokrata család nagy hírt kap: maga V. György brit király és felesége, Mária királyné érkezik látogatóba Downtonba. Nem csak a királyi pár bukkan fel a birtokon, az előzetes tanúsága szerint ugyanis Charles Carson is visszatér oda, ahonnan egykor távozni kényszerült.

A mozifilmre visszatér az eredeti stáb, Maggie Smithtől kezdve Elizabeth McGovernen át Hugh Bonneville-ig, de néhány új arcot is látunk majd. A rendezői székben Brian Percival ül, aki néhány Downton Abbey epizód mellett olyan filmeket is rendezett, mint A könyvtolvaj vagy az About a Girl, a forgatókönyvet az eredeti alkotó, Julian Fellowes írta.

Magyarországon 2019. szeptember 12-én debütál a Downton Abbey.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.