Hírek

Teljes gőzzel hajózik a Titanic: pótvetítések a legnépszerűbb filmekből

Titanic 2014

Titanic 2014A Titanic filmfesztivál szombaton zárja kapuit, de addig még teljes gőzzel zajlanak a vetítések, közönségtalálkozók, és pótvetítéseket is tartanak a legnépszerűbb filmekből.

A legtöbb nézőt eddig az Ex machina című pszicho-thriller, Jafar Panahitól a berlini nagydíjas Taxi, a Julianne Moore-nak Oscar-díjat hozó Megmaradt Alice-nek és az Oscar-díjas Citizenfour című dokumentumfilm vonzotta.

A nagy érdeklődésre való tekintettel Alex Garland Ex machina című filmjéből szombaton 23 órakor a budapesti Puskin moziban tartanak pótvetítést. A part és a 28 nappal később írójának rendezői bemutatkozása hideglelős vízió a mesterséges intelligencia nem túl távoli jövőjéről.

A Citizenfourt péntek este kétszer is bemutatják a Puskin moziban. Az amerikai kormány lehallgatási botrányát felfedő Edward Snowden történetéről forgató Laura Poitras Oscar-díjas dokumentumfilmjének 20 órakor kezdődő vetítése után Maróy Ákos, az Átlátszó.hu társalapítója és Vágvölgyi B. András filmrendező beszélget a Puskinban a Snowden-ügyről, a 9/11 utáni Egyesült Államok és a nyilvánosság aktuális kérdéseiről. A filmet 23 órától vetítik le ismét.

Péntek este az Urániában tekintheti meg a közönség utoljára a Megmaradt Alice-nek című drámát, amelyben Julianne Moore nyelvészprofesszort alakít, aki Alzheimer-kórban szenved.

A 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál a szombat esti gálával zárul az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol átadják a nemzetközi zsűri által odaítélt Hullámtörők-díjat a versenyprogram legkiemelkedőbb alkotásának.

A mustra záró filmjeként a fesztiválozók A látogatás című dán-osztrák dokumentumfilmet nézhetik meg, amelyben Michael Madsen, a film rendezője vezető űrügynökségek szakértőinek segítségével tekint bele a földönkívüliekkel való első találkozás forgatókönyvébe.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com