Hírek

Teljes a káosz a Kártyavár körül Kevin Spacey botránya miatt

Befejezik a sorozatot, helyette spinoffok érkezhetnek, pedig a rajongók szerint lenne más megoldás.

Fél nap alatt végigsöpört a világon a legújabb zaklatási ügy: Anthony Rapp egy interjúban megvádolta Kevin Spacey-t, hogy 1986-ban, 14 éves korában zaklatta őt egy partin. Pár órával később a Netflix bejelentette, hogy befejezik az egyik legsikeresebb sorozatukat, a Spacey főszereplésével készülő Kártyavárat (House of Cards) – a színész executive producere is a szériának, a szerepért pedig Emmy-díjra is jelölték. A készítők szerint viszont a jövőre érkezdő hatodik évad lesz az utolsó.

„A Media Rights Capital és a Netflix mélyen megrendült a Kevin Spacey-t érintő hírektől” – jelentette be a sorozat két gyártója. „Cégeink képviselői délután találkoztak Baltimore-ban a stábbal, akiket biztosítottak a további támogatásukról. Kevin Spacey ekkor nem tartózkodott a forgatáson”.

A Deadline.com emellett arról is értesült, hogy a szintén Spacey-vel tervezett Netflix-produkciót, a fanyar humorú íróról, Gore Vidalról szóló Vidalt is felfüggesztik.

A Kártyavár befejezése kapcsán a rajongók azon háborognak,

miért nem folytatódhat a sorozat a Robin Wright alakította Claire Underwood főszereplésével, aki – figyelem, spoiler-veszély! – az 5. évad végén az USA elnöke lett, miután a Spacey alakította Francis Underwood lemondott.

https://twitter.com/AustinCTweets/status/925113675207323648

A káoszt jól jellemzi, hogy nem sokkal a befejezés bejelentése után felröppent a hír, hogy spinoffok készülnek a Kártyavárból. Az egyik Doug Stamper (Michel Kelly) karakterére épülne a Variety híre szerint.

A Kártyavár 13 részes 6. évadának megjelentetését mindenesetre 2018 közepére tervezik.

Időközben a Nemzetközi Televízióművészeti és -tudományi Akadémia bejelentette, hogy korábbi terveivel ellentétben nem ad nemzetközi Emmy-díjat Kevin Spaceynek. A televíziós akadémia szeptember végén adta hírül, hogy a televíziós filmek gyártásához való hozzájárulásáért a nemzetközi Emmy különdíjával tünteti ki az Oscar-díjas színészt. „A nemzetközi akadémia úgy döntött, hogy a napvilágra került fejlemények fényében Kevin Spacey nem méltó a nemzetközi Emmy-díjra” – olvasható a szervezet honlapján.

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya