Hírek

Telt házzal fut a Budapest Noir a premier előtti vetítéseken

BUdapest Noir

A jótékonysági gálabemutató után a Budapest Noir vidéki premier előtti vetítései és közönségtalálkozói is telt házzal futnak. A film november 2-től látható országosan a mozikban.

A Gárdos Éva (Amerikai rapszódia) rendezésében készült Budapest Noirt múlt hét csütörtök óta több városban nagy érdeklődés mellett vetítették. A film rendezője mellett Kemény Ildikó, a film producere, illetve Kolovratnik Krisztián, Tenki Réka, Dobó Kata, Törőcsik Franciska és Anger Zsolt szereplők is elkísérték a filmet a premier előtti vetítésekre.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A filmet eddig tíz alkalommal, tíz városban

– Nyíregyházán, Debrecenben, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Szegeden, Székesfehérváron, Veszprémben, Sopronban, Győrben és Budapesten – közel kétezren nézték meg. A nézői reakciókról film is készült:

A forgatókönyvet Kondor Vilmos bestselleréből Szekér András (A nagy füzet) írta, a film operatőre Ragályi Elemér (Magasiskola, Az ajtó, 1945). A 30-as évek Budapestjét Pater Sparrow (1, Burgundy hercege) látványtervező elevenítette fel, a jelmezeket Flesch Andrea (Tulse Luper bőröndjei, Burgundy hercege, Tiszta szívvel) tervezte.

Egy álommal kevesebb – Budapest Noir

A Budapest Noir a Pioneer Pictures gyártásában készült, vezető producere Kemény Ildikó. A Vörös veréb (főszereplők: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton), a Colette (főszereplő: Kiera Knightley), és az Atomszőke (főszereplők: Charlize Theron, James McAvoy) nemzetközi filmsikereket is jegyző Pioneer csapatának a Budapest Noir az első magyar mozifilmje. A film a Big Bang Media forgalmazásában 2017. november 2-án kerül a magyar mozikba

Podcast

Hirdetés

Hirdetés