Hírek

Témaparkot épít a Universal Pekingben

universalstudio_pekingTémaparkot épít az amerikai Universal filmstúdió a kínai főváros egy külső kerületében, a megállapodást a napokban szentesítették, a park a tervek szerint 2019-ben nyílik – jelentette a kínai média.

Ez lesz a nagy múltú amerikai filmstúdió harmadik ilyen szórakoztató létesítménye Ázsiában Szingapúr és a japán Oszaka mellett. A komplexumnak most először lesz része egy Universal-szálloda 120 hektáron, Kelet-Peking Tuncsou kerületében. A projekt kivitelezésének második szakaszában egy másik, ehhez kapcsolódó témapark is épül, további öt hotellel. A helyszínre metróvonal vezet majd.

A több mint 50 milliárd jüanos (2000 milliárd forintos) beruházásra még tavaly ősszel elvi beleegyezésüket adták a központi hatóságok.

A Universal a Walt Disney-t és a Dreamworkst követi Kínában. Előbbi egy 5,5 milliárd dolláros Disneylanddel kíván jövő tavasszal debütálni a kínai szárazföldi piacon, míg az utóbbi várhatóan 2017-ben nyitja meg szórakoztató negyedét Sanghajban, 2,4 milliárd dollárból.

A piac a növekvő kínai középosztályt vette célba, amely egyre többet költ szórakozásra, utazásra, az életminőség javítására. Megfigyelők szerint világméretekben hamarosan Kína lesz a „vidámparki” piacvezető. Jelenleg még az Egyesült Államokban fogadják a legtöbb látogatót, de 2020-ra Kína várhatóan ezen a területen is csúcsot dönt.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com