Hírek

Tenet, 13 okom volt (4. évad) – Két előzetes péntekre

Tenet_13_okom

Megérkezett a Tenet legújabb, illetve a 13 okom volt 4. évadának az előzetese. Egy vonás biztosan közös a kettőben: A rafináltan kidolgozott mentális útvesztők.

Tenet

Megérkezett a Tenet legújabb előzetese. Christopher Nolan legújabb filmjével kapcsolatban korábban több írás osztottunk már meg. Az első előzetes kapcsán született írást itt találjátok. Legutóbb pedig egy Robert Pattinson által adott interjú kapcsán jelent meg egy rövid hír a filmmel kapcsolatban.

„…kémfilm lesz, de mint az előzetesből  is kiderül, számos sci-fi elemmel keverik a zsánert – épp úgy, mint ahogy az Eredet tette a heistfilmmel.”

Tegnap menetrendszerűen megérkezett a legújabb előzetes, amiben ismét felmerült az időutazás kérdése. Ezzel a filmmel kapcsolatban egyébként is gyakran kerül szóba a téma. (Azt már lehet tudni hogy a főszereplő felébred a halála után, és egy titkos szövetség tagjává válik.) Ha a  jelenlegi menetrend tartja magát, a Tenet lesz Nolan  ötödik filmje, ami július harmadik hétvégéjén kerül a mozikba.

13 okom volt (4. évad)

Utolsó évadához érkezett a Netflix sorozatadaptációja. Az előzetes pedig szövevényes lezárást ígér. Brian Yorkey a 2007-es Tizenhárom okom volt című regényt dolgozta fel, amelyben a 17 éves Clay Jensen barátnője öngyilkosságot követ el, és egy doboznyi kazettán meséli el a 13 okot, ami végzetes döntésében szerepet játszott. A könyv alapján már számítani lehetett a népszerűségre, a téma időzítése pedig a cyberbullying rémtörténetek zavarba ejtően erősödő sikerhullámára jó érzékkel ült fel.

Az első évad a várakozásnak megfelelően megosztotta a közönséget, de komoly sikert könyvelhetett el. A téma fontosságára mutat rá az a tény is, hogy anno a 13 okom volt indította a legtöbb beszélgetést a Twitteren (másfél hónap alatt 3,5 millió tweet született a széria kapcsán.)

A folytatással kapcsolatban pedig sokat elmond, hogy a 13 okom volt 4. évadát már a 3. premierje előtt berendelték. Ez pedig elég ritka.

A hosszú búcsú tehát utolsó fejezetéhez érkezett. A sötét titkok és az indokok sora lezárul. Az utolsó évad premierje június 5-én lesz.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.