Hírek

Tengermélyi diverzitás – A kis hableány előzetes

A kis hableány élőszereplős remake-je elsősorban főszereplője bőrszíne miatt került a figyelem középpontjába, az első rövid előzetes azonban további látnivalókkal kecsegtet.

A Disney-klasszikusok élőszereplős újragondolásainak sorát ezúttal az 1989-es A kis hableány feldolgozása gyarapítja – írja a Collider. A két Oscar-díjat nyert rajzfilmből a sikeres musicaljeiről (Chicago, Kilenc) ismert Rob Marshall forgatott remake-et. A rendező a dinamikus zenés betétek látványos mágusa, aki korábban is dolgozott már a Disney-nek. Marshall olyan projekteket vezényelt, mint a Mary Poppins visszatér, a Vadregény, vagy éppen A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken.

Korábbi alkotásaihoz hasonlóan A kis hableány szereplőgárdája is nagy sztárok bevonásával mesél újra egy ismert történetet. Triton királyt Javier Bardem alakítja, a gonosz Ursula szerepében Melissa McCarthy lesz látható, az eredeti verzió szinkronszínészei között pedig Awkwafina, Jacob Tremblay és Lin-Manuel Miranda neveivel is találkozhatunk.

Valódi visszhangot mégis a címszereplő kis hableány karakterét megformáló Halle Bailey castingolása váltott ki.

Már az eredeti Disney animáció is alaposan átdolgozta Hans Christian Andersen eredeti tündérmeséjét. A színesbőrű sellőlány szerepeltetése azonban sok korábbi rajongó számára volt ellenszenves döntés, noha a diverzitást előtérbe helyező remake látszólag hűen adaptálja a korábbi klasszikust.

A D23 rendezvényről érkező előzetes a tengermélyi látványvilágot mutatja be hangulatos képsorain, de Bailey csodás énekhangja is felcsendül benne. A film bemutatójára viszont még egészen 2023 májusáig kell várni.

Lubianker Dávid

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com