Hírek

Teniszmeccs még sosem volt ennyire izgalmas – itt a Björn Borg-McEnroe film előzetese

Ebben az előzetesben az a jó, hogy a film is érkezik hozzá hamarosan, egészen pontosan október 5-én. Íme a Borg/McEnroe előzetes!

Tavaly adtunk hírt róla, hogy készül egy film a híres-hírhedt Björn Borg-John McEnroe meccsről, amelyben még a svéd teniszcsillag fia, Leo Borg is játszik. Magát a sportolót egyébként Sverrir Gudnason alakítja, az ellenfelét pedig egy hollywoodi színész, Shia LaBeouf. Az emlegetett ikonikus meccs 1980-ban volt, oda visz vissza a film. A hírek szerint a színfalak mögött zajló drámára koncentrál.

Az előzetes engem leginkább a 2013-as Hajsza a győzelemértre emlékeztetett, amely szintén két rivális sportoló kapcsolatát mutatta be, csak ott a közeg nem a tenisz, hanem a Forma1 volt. Optimizmusra ad okot, hogy a Borg/McEnroe valójában svéd film, így talán elkerülik a szokásos amerikai sallangokat. A világpremier Svédországban lesz szeptember 7-én, másnap Torontóban is bemutatják (ami mindig jót jelent), majd Magyarországra október 5-én érkezik, egyenes a mozikba.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..