Hírek

Tényleg Daniel Brühl lesz Baron Zemo

Daniel-Bruhl-Zemo Bár állítólag eddig is erősen lehetett sejteni, most már biztos: Brühl is beszáll a szuperhősfilmek szereplői közé, igaz, ő a rosszak oldalán – írja a collider.com.

A német és spanyol szülőkkel rendelkező Brühl szép lassan építgeti hollywoodi karrierjét, melynek – a mai filmgyártást elnézve – nagy lépése lesz a szuperhősös filmekhez való csatlakozás. A színész az elmúlt években a 2013-as Hajsza a győzelemért című filmmel tért vissza erősen a köztudatba, melyben a tíz évvel korábban készült, egyébként zseniálisan szórakoztató Good Bye Lenin!-nel került anno be.

Azóta szerepelt Benedict Cumberbacth oldalán a The Fifth Estate-ben, illetve tavaly Philip Seymour Hoffman mellett Az üldözött című szintén thrillerben.

Baron Zemo-ként az Amerika kapitány: Polgárháború című alkotásában bukkan majd fel Jo és Anthony Russo rendezésében. Az eredeti Marvel képregény szerint a karakter egy zseniális tudós fia, aki a hitleri nácizmus egy kiemelkedő tisztje volt. A fiú Amerika kapitányt hibáztatja apja haláláért, innen az ellentét. Az eddigi filmek alapján azonban még koránt sem biztos, hogy a készítők teljesen hűek maradnak az eredeti anyagokhoz, így érhet minket meglepetés.

A film 2016 májusában érkezik a mozikba, és olyan már ismert nevekkel jelentkezik, mint Robert Downey Jr., Chris Evans, Jeremy Renner, Scarlett Johansson és Frank Grillo.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya