Hírek

Tényleg érkezik az Ewan McGregor vezette Obi-Wan Kenobi sorozat

Valószínűleg Star Wars rajongók milliói ünnepelték a tegnapi napot, amikor is kiderült, hogy megannyi fan-made előzetes és történet után jön a hivatalos Obi-Wan Kenobi sorozat, ráadásul Ewan McGregor főszereplésével.

A Deadline pendítette meg, hogy a skót színész három Star Wars szereplés (és egy negyedik hang-cameo) után ismét az ikonikus jedi bőrébe bújhat. Az ötlet természetesen nem újszerű, sőt, több alkalommal is felröppentek már a hírek, hogy a Disney tervezi visszahozni Obi-Want és McGregort is. Pár évvel ezelőtt még mozifilmben gondolkoztak, azonban a Han Solo-film finoman szólva is vegyes fogadtatása miatt inkább jegelték a projektet. Mostanra azonban úgy tűnik, minden összeállt, hogy sorozat formájában kerüljön vissza a képernyőre Kenobi. Az alkotás a Disney+-ra érkezik majd, a stúdió új streaming oldalára.

A Disney+ novemberben indul, árat is tudunk

Az Obi-Wab Kenobi sorozat persze nem az egyetlen nagy dobása a stúdiónak a Star Wars univerzumából: a The Mandalorianből már képeket is kaptunk, Diego Luna főszereplésével érkezik egy Zsivány Egyes előzménysorozat és a már futó animációs Star Wars: A Klónok háborúja is újabb epizódokat kap majd a streamingen.

Ewan McGregor kereken húsz évvel ezelőtt öltötte magára először az akkor még Qui-Gon Jinn oktatta, fiatal Kenobi szerepét. A színésznek ráadásul Alec Guinness kiváló alakításai után kellett bizonyítani, aki az eredeti trilógiában segítette Luke-ot. A filmeket követően pedig most a kisképernyőn is bizonyíthat az alkotó.

Hogy pontosan miről is szól majd az Obi-Wan Kenobi sorozat, azaz hogy a jedi mester melyik éveit mutatja majd be, még a jövő zenéje. Ahogy se évad- vagy epizódszámról, se további szereplőkről nem tudni egyelőre. A rendezői székben viszont azt a Stephen Daldryt találjuk, akit 3 Oscar-díjra is jelöltek már és olyan filmeket készített, mint A felolvasó vagy Az órák. Legújabban pedig A korona több epizódját is rá bízták.

McGregor szintén igencsak elfoglalt: tavaly két filmben is szerepelt (Zoe, Barátom, Róbert Gida), illetve még idén mozikba kerül a Ragyogás folytatása, a Doctor Sleep, amelyben a színész a felnőtt Dannyt alakítja. Már egy előzetes is kijött a műhöz.

A Star Wars egyébként idén decemberben folytatódik a mozikban, hiszen érkezik a Skywalker kora.

Bocsánat Az utolsó Jedikért? – Star Wars: The Rise of Skywalker előzetes

A híresztelések szerint azonban ezzel a darabbal egy ideig szünetelteti az egészestés filmek készítését a Disney, és inkább a sorozatokra fog koncentrálni. Hogy ez pontosan hogyan is néz majd ki a gyakorlatban, az más kérdés, mivel Az utolsó Jediket rendező Rian Johnson saját trilógiát tervez.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya