Hírek

Tényleg érkezik az Ewan McGregor vezette Obi-Wan Kenobi sorozat

Valószínűleg Star Wars rajongók milliói ünnepelték a tegnapi napot, amikor is kiderült, hogy megannyi fan-made előzetes és történet után jön a hivatalos Obi-Wan Kenobi sorozat, ráadásul Ewan McGregor főszereplésével.

A Deadline pendítette meg, hogy a skót színész három Star Wars szereplés (és egy negyedik hang-cameo) után ismét az ikonikus jedi bőrébe bújhat. Az ötlet természetesen nem újszerű, sőt, több alkalommal is felröppentek már a hírek, hogy a Disney tervezi visszahozni Obi-Want és McGregort is. Pár évvel ezelőtt még mozifilmben gondolkoztak, azonban a Han Solo-film finoman szólva is vegyes fogadtatása miatt inkább jegelték a projektet. Mostanra azonban úgy tűnik, minden összeállt, hogy sorozat formájában kerüljön vissza a képernyőre Kenobi. Az alkotás a Disney+-ra érkezik majd, a stúdió új streaming oldalára.

A Disney+ novemberben indul, árat is tudunk

Az Obi-Wab Kenobi sorozat persze nem az egyetlen nagy dobása a stúdiónak a Star Wars univerzumából: a The Mandalorianből már képeket is kaptunk, Diego Luna főszereplésével érkezik egy Zsivány Egyes előzménysorozat és a már futó animációs Star Wars: A Klónok háborúja is újabb epizódokat kap majd a streamingen.

Ewan McGregor kereken húsz évvel ezelőtt öltötte magára először az akkor még Qui-Gon Jinn oktatta, fiatal Kenobi szerepét. A színésznek ráadásul Alec Guinness kiváló alakításai után kellett bizonyítani, aki az eredeti trilógiában segítette Luke-ot. A filmeket követően pedig most a kisképernyőn is bizonyíthat az alkotó.

Hogy pontosan miről is szól majd az Obi-Wan Kenobi sorozat, azaz hogy a jedi mester melyik éveit mutatja majd be, még a jövő zenéje. Ahogy se évad- vagy epizódszámról, se további szereplőkről nem tudni egyelőre. A rendezői székben viszont azt a Stephen Daldryt találjuk, akit 3 Oscar-díjra is jelöltek már és olyan filmeket készített, mint A felolvasó vagy Az órák. Legújabban pedig A korona több epizódját is rá bízták.

McGregor szintén igencsak elfoglalt: tavaly két filmben is szerepelt (Zoe, Barátom, Róbert Gida), illetve még idén mozikba kerül a Ragyogás folytatása, a Doctor Sleep, amelyben a színész a felnőtt Dannyt alakítja. Már egy előzetes is kijött a műhöz.

A Star Wars egyébként idén decemberben folytatódik a mozikban, hiszen érkezik a Skywalker kora.

Bocsánat Az utolsó Jedikért? – Star Wars: The Rise of Skywalker előzetes

A híresztelések szerint azonban ezzel a darabbal egy ideig szünetelteti az egészestés filmek készítését a Disney, és inkább a sorozatokra fog koncentrálni. Hogy ez pontosan hogyan is néz majd ki a gyakorlatban, az más kérdés, mivel Az utolsó Jediket rendező Rian Johnson saját trilógiát tervez.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com