Hírek

Tényleg folytatást kap Rob Reiner áldokumentumfilmje, A turné

A forgatás 2024 februárjában kezdődik, Rob Reiner szerint Paul McCartney és Elton John is felbukkan A turné 2. részében.

Rob Reiner megerősítette, hogy folytatás készül A turné (This Is Spinal Tap) című áldokumentumfilmhez. Reiner nemcsak rendezője és írója, hanem szereplője is volt az 1984-es mocumentarynek – írja a Deadline.

Reiner az RHLSTP with Richard Herring podcastben mesélt arról, hogy február végén indul a forgatás, és az új filmben „mindenki visszatér”. Azt is elárulta, hogy Paul McCartney, Elton John, a countryénekes Garth Brooks és „néhány további meglepetés” is feltűnik majd a filmben.

Az 1984-es A turnéban Christopher Guest, Michael McKean és Harry Shearer játszották a Spinal Tap nevű fiktív heavy metál banda tagjait. Reiner Marty DiBergi karakterét játszotta, aki filmesként örökíti meg az együttes amerikai turnéját. Az őrült alkotás a metálkultúrát ábrázoló filmes listánkra is felkerült.

Mint korábban mi is beszámoltunk róla, Reiner a Castle Rock filmes részlegének újraindítását követően látott neki A turné folytatásának, amelyben az eredeti szereplők 40 évvel később újra eljátsszák szerepüket.

„A terv az, hogy az eredeti film 40. évfordulójára készítjük el a folytatást, és elmondhatom, hogy alig telik el úgy nap, hogy valaki ne kérdezné meg, miért nem csinálsz még egyet. Sok éven át nemet mondtunk. Egészen addig, amíg nem jött a jó ötlet, hogyan csináljuk meg. Nem akartuk csak azért megcsinálni, hogy legyen valami. Tiszteletben akartuk tartani az elsőt, és egy kicsit továbbvinni a történetet” – mondta Reiner a Deadline-nak 2022 májusában.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!