Hírek

Tényleg új Halloween-film érkezik Carpenter közreműködésével

Halloween John Carpenter is beszáll a tizedik Halloween-film elkészítésébe: a legendás horrorrendező ezúttal executive producerként működik közre a produkcióban.

„Harmincnyolc évvel az eredeti Halloween bemutatása után segítek elkészíteni a tizedik epizódot, mind közül a legijesztőbbet” – nyilatkozta a rendező.

Az új epizód producere Jason Blum, aki saját Blumhouse produkciós vállalatával vesz részt a vállalkozásban, a film másik producere Trancas produkciós cégével Malek Akkad lesz, aki egy sor Halloween-filmet jegyzett már. A filmet a Blumhouse és a Miramax finanszírozza.

„A Halloween egyike azoknak a mozis mérföldköveknek, amelyek arra inspiráltak minket a cégnél, hogy a rémfilmek felé forduljunk. A nagyszerű Malek Akkadnak és John Carpenternek különleges helye van a zsánerfilmek szerelmeseinek szívében” – mondta el Blum.

A The Hollywood Reporter szerint az új Halloween-produkció révén a horror régi iskolája találkozik a filmes ijesztgetés új iskolájával.

Jason Blum, aki a Whiplash című dráma producereként kapott Oscar-jelölést 2015-ben, számos horrorfilmen dolgozott, köztük az Insidious: A gonosz lélek vagy a Parajelenségek: Szellemdimenzió című filmeken.

A négy évtizede kezdett Halloween-sorozat összesen világszerte majdnem 400 millió dolláros bevételt hozott. A Halloween – A rémület éjszakája John Carpenter rendezésében 1978-ban debütált. A filmet Carpenter társ-forgatókönyvíróként és zeneszerzőként is jegyezte. Blum abban bízik, hogy a jövőre a mozikba kerülő új alkotás zenéjét is Carpenter komponálja majd.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés