Hírek

„A szívem itt dobog” – Terence Hill múzeum nyílt

Terence Hill-múzeum nyílt a németországi Lommatzschban, ahol a színész gyermekkorának egy részét töltötte.

„A szívem itt dobog” – 1995-ben Terence Hill ezt a szívet melengető mondatot írta a mindössze ötezer lakosú Lommatzsch vendégkönyvébe, amikor ellátogatott gyermekkora színhelyére. Terence Hill édesanyja, Hildegard Thieme született Lommatzschban, édesapja pedig Olaszországból származott. A család 1943 és 1947 között élt a szászországi kisvárosban az édesanyja szüleinél, és itt vészelték át a közeli Drezda bombázását is.

Bár a színész nem volt jelen a szombati megnyitón, de újságíróknak ekképpen nyilatkozott: „Természetesen nagy megtiszteltetés számomra, hogy régi városomban múzeum nyílik. Lommatzsch mindig is egy darabka otthont jelentett számomra.” A múzeum két szintjén Hill és filmbéli társa, Bud Spencer filmjeihez kapcsolódó tárgyakat mutatnak be. Spencerről egyébként nemrég készült el egy átfogó portréfilm egy magyar alkotótól: a Piedone nyomában.

Lommatzsch a múzeum megnyitásával megnyitotta kapuját a Terence Hill rajongók számára, amely nem kizárt, hogy a zarándokhelyükké is válhat akár.

Argejó Éva

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..