Hírek

Terminátor: Linda Hamilton visszatér Schwarzenegger és Cameron mellett

Sarah Connor (Linda Hamilton, Terminátor 2: Az ítélet napja)

A Terminátor 2 óta nem láttunk ilyen felállást: az eredeti Sarah Connor karaktert játszó Linda Hamilton visszatér a sorozatba Arnold Schwarzenegger mellett. A hírt maga James Cameron jelentette be (aki máris készül, mivel 2019-ben visszanyeri a franchise jogait).

Sarah Connor minden idők egyik legnagyobb hatású női akcióhőse (talán csak az Alien-főhős Ellen Ripley állítható mellé). A karaktert mind az első Terminátor filmben, mind Az ítélet napja című folytatásban Linda Hamilton játszotta.

Hamilton most visszatér a Terminátor-franchise folytatásában – jelentette be James Cameron rendező, a franchise megalkotója.

Nagy hatással volt a női sztárokra és akciósztárokra akkoriban, ezért tapasztalt harcosként való visszatérte ma is sokatmondó” – nyilatkozta Cameron. – „Ma is szaladgálnak ötven-hatvanéves fickók rosszfiúkat gyilkolászva, de nincs példa hasonló női szereplőre.

Cameron nagy vitát váltott ki nemrég, amikor Sarah Connort a frissen népszerűvé vált Wonder Woman alakjához hasonlította, mondván: Gal Gadot karaktere rossz hatással van a női szerepre, mivel ő csak „tárgyiasított ikon”, míg Sarah Connor „erős, problémákkal küzdő szereplő volt, rémes anya, és kitartása révén nyerte el a közönség szimpátiáját” – idézi a Vulture.

Linda Hamilton egyébként Cameron felesége volt két évig, 1997 és 1999 között; a kapcsolat megegyezéses válással végződött.

Sarah Connor (Linda Hamilton, T2)

Sarah Connor karakterét már többen is eljátszották. Hamiltont a Terminátor – Sarah Connor krónikái című sorozatban Lena Headey követte, majd Emilia Clarke a Terminator: Genisys című mozifilmben (érdekes, hogy mindketten Trónok harca főszereplők: Heady alakítja Cerseit, Clarke Daeneryst).

Miután a legutolsó film, a Genisys kritikai és forgalmazási csalódást okozott, a Paramount nem erőltette a folytatást. Sokáig nem is tehette volna: 2019 fordulópontot jelent majd a Terminátor-franchise történetében, mivel ekkor szállnak vissza a franchise jogai az eredeti alkotóra, James Cameronra.

A rendező máris intenzíven készül: egy három filmből álló történetet fejleszt, ebből az elsőt a Deadpoolt rendező Tim Miller vezényli Cameronnal szoros együttműködésben. Már Arnold Schwarzenegger is megerősítette részvételét. A film

a Terminátor 2: Az ítélet napja közvetlen folytatása lesz;

az eredeti csapat visszatérte mellett új szereplőgárdát is bemutat majd – írja a TheWrap. A megjelenés dátuma egyelőre nem ismert.

Vajon képes lesz a Cameron–Schwarzenegger–Hamilton–Miller szupercsapat életet lehelni egy gyönge folytatásokkal sújtott, összezavarodott mozifilm-sorozatba?

Avatar

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya