Hírek

Végre itt van a Terminátor: Sötét végzet első előzetese!

Arnold Schwarzenegger és Linda Hamilton ismét visszatérnek James Cameron világába. Most megérkezett az első trailer, ami végre bepillantást enged a Terminátor: Sötét végzetbe.

Az 1992-es Terminátor 2: Az ítélet napja után először James Cameron visszatért az ikonikus filmekhez, hogy producerként és kreatív tanácsadóként segítse a reboot tökéletesítését. Igen, a Terminátor: Sötét végzet újraindítja a sorozatot a második résztől folytatva. Így olyan, mintha A gépek lázadása, a Megváltás és az Emilia Clarke-féle, meglehetősen gyengére sikerült Genisys meg sem történt volna. Ezzel pedig egy vadonatúj trilógiát szeretnének elindítani.

A 6. felvonásra visszatér az eredeti filmekből ismert Linda Hamilton Sarah Connorja és természetesen Arnold Schwarzenegger is a T-800-as modellként. Érdekesség, hogy testdublőröket is alkalmaztak a forgatás során: egyrészt Brett Azart, aki Schwarzenegger CGI-fiatalításában játszott szerepet, másrészt Jude Collie-t, aki  John Connor kicsit idősebb változatát alakítja. Utóbbi karakteren szintén dolgozott a CGI-csapat is: az eredetileg Johnt játszó Edward Furlong 1991-es vonásait applikálták Collie arcára.

Rajtuk kívül még néhány új szereplő is feltűnik még a filmben. Mackanzie Davies alakítja Grace-t, egy jövőből érkezett katonát/bérgyilkost, akinek a feladata megvédenie a Natalia Reyes által megformált Dani Ramost. Az ő életére tör majd ugyanis az új Terminátor.

Terminátor: Sötét végzetet egyébként többek között Magyarországon is forgatták, a film rendezője pedig a Deadpoollal már egyszer bizonyító Tim Miller volt. A forgatókönyvet Billy Ray és Justin Rhodes írták.

Terminátor: Sötét végzet október 31-én érkezik a magyar mozikba.

Avatar

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya