Hírek

Terry Gilliam mégsem rongált

Portugália cáfolta a vádakat, miszerint a The Man Who Killed Don Quixote forgatása alatt sérülést okoztak egy 900 éves műemléken. Gilliam az elejétől kezdve „felelőtlen zagyvaságnak” nevezte az állításokat – írja a Hollywood Reporter.

A portugál hatóságok visszavonták azon állításokat, miszerint Terry Gilliamék forgatás közben megrongálták volna egy keresztesek által alapított 12. századi kolostort, mely a világörökség része. Az illetékes hatóságok vizsgálata során kiderült, hogy a műemlék mindössze elhanyagolható sérüléseket szenvedett. Az ország egyik legnagyobb nevezetessége így a visszajelzések szerint nem károsodott.

A Monty Python tagjának 17 éven keresztül forgatott filmje ezzel újabb próbát állt ki.

A sokak által elátkozottnak tekintett filmről remélhetőleg legközelebb a premierdátum kitűzésének idejében fogunk hallani. Gilliamnek kijárna már igazán a pihenés.

A The Man Who Killed Don Quixote feltehetően jövőre érkezik a mozikba. Az időutazós sci-fi és kosztümös film műfajok hibridjének főbb színészei Jonathan Pryce, Adam Driver, Olga Kurylenko, Sergi López és Stellan Skarsgard lesznek.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés