Hírek

Terry Gilliam ősszel belevág a Don Quijote forgatásába

terry-gilliam-3Ősszel végre belevág huszonöt éve dédelgetett filmterve, a The Man Who Killed Don Quixote (Az ember, aki megölte Don Quijotét) forgatásába Terry Gilliam, brit filmrendező.

A felvételek szeptember 29-én kezdődnek a Kanári-szigeteken – osztotta meg értesülését a The Hollywood Reporter.

A Gyalog galopp, a Brian élete és a 12 majom rendezője, Gilliam egy januári Facebook-bejegyzésben írt először arról, hogy David Warren új látványtervei nyomán ismét előveszi a búsképű lovagról szóló filmet.

A brit filmes, a Monty Python csoport egykori tagja negyed százada álmodik Miguel de Cervantes Az elmés nemes Don Quijote de la Mancha című regényének adaptálásáról, a mostani lesz a hetedik próbálkozása. A legnevezetesebb kísérletre 2000-ben került sor. A forgatást a NATO-repülőgépek folyamatos dübörgése, a főszerepet alakító Jean Rochefort hátsérülése és a felvételek helyszínét elmosó, a felszereléseket megrongáló áradás lehetetlenítette el. A sorozatos balszerencsét a Lost in La Mancha című dokumentumfilmben örökítették meg.

2009-ben ismét előkerült az ötlet: Robert Duvall állt volna Rochefort helyére a filmben, amelyben Ewan McGregor is szerepet kapott, azonban nem sikerült összeszedni a szükséges költségvetést.

Gilliam elárulta, hogy azóta átdolgozta a forgatókönyvet, ezúttal olcsóbb és egyszerűbb változatban gondolkodik és a szereposztás is változik. A szereplőkről nem szólt, de valószínűtlen, hogy a 81 esztendős Duvall lóra szállna, hogy eljátssza a lovagot.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya