Hírek

Terry Gilliam végre befejezte a Don Quijotét

17 éve akarta elkészíteni álmodott filmjét, és végre sikerült befejezni a forgatást. Gilliam végre fellélegezhet.

A Monty Python tagja 1989 óta akarja mozifilmmé adaptálni Don Quijote történetét, amihez egy eredeti csavart is társítana. La Mancha lovagjának meséjét időutazással igyekszik felkavarni a 12 majom rendezője.

Az első forgatások 2000-ben kezdődtek, de sorozatos katasztrófák áldozatai lettek. A címszereplőt játszó Jean Rochefort szívrohamot kapott a forgatáson, később pedig egy árvíz mosta el a szettet. Ebben a verzióban még Johnny Depp is szerepet kapott.

A rendező életművében a szerencsétlen fordulatok nem csak erre a filmjére jellemzőek.

Heath Ledger tragikus halála miatt kénytelen volt a Doctor Parnassus és a képzelet birodalmában játszott főszerepét más színészekkel eljátszatni. Így lépett a színre Jude Law és Colin Farrell és ismét Johnny Depp.

Gilliam maga is szürreálisnak tartja, hogy befejezte a forgatást. Elmondása szerint bárki mást feladta volna az ő helyében, de néha a makacs álmodozók győzedelmeskednek a végén – csak úgy, mint Don Quijote.

A közelmúltban elhunyt John Hurt is megkapta a szerepet, ám a végleges performanszot Jonathan Pryce szolgáltatja majd. A film végső szereposztásában olyan nevek kaptak még helyet, mint Adam Driver, Stellan Skarsgard, Olga Kurylenko és Sergi López. A The Man Who Killed Don Quixote feltehetően 2018-ban kerül a nemzetközi mozikba.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya