Hírek

Terry Gilliam végre befejezte a Don Quijotét

17 éve akarta elkészíteni álmodott filmjét, és végre sikerült befejezni a forgatást. Gilliam végre fellélegezhet.

A Monty Python tagja 1989 óta akarja mozifilmmé adaptálni Don Quijote történetét, amihez egy eredeti csavart is társítana. La Mancha lovagjának meséjét időutazással igyekszik felkavarni a 12 majom rendezője.

Az első forgatások 2000-ben kezdődtek, de sorozatos katasztrófák áldozatai lettek. A címszereplőt játszó Jean Rochefort szívrohamot kapott a forgatáson, később pedig egy árvíz mosta el a szettet. Ebben a verzióban még Johnny Depp is szerepet kapott.

A rendező életművében a szerencsétlen fordulatok nem csak erre a filmjére jellemzőek.

Heath Ledger tragikus halála miatt kénytelen volt a Doctor Parnassus és a képzelet birodalmában játszott főszerepét más színészekkel eljátszatni. Így lépett a színre Jude Law és Colin Farrell és ismét Johnny Depp.

Gilliam maga is szürreálisnak tartja, hogy befejezte a forgatást. Elmondása szerint bárki mást feladta volna az ő helyében, de néha a makacs álmodozók győzedelmeskednek a végén – csak úgy, mint Don Quijote.

A közelmúltban elhunyt John Hurt is megkapta a szerepet, ám a végleges performanszot Jonathan Pryce szolgáltatja majd. A film végső szereposztásában olyan nevek kaptak még helyet, mint Adam Driver, Stellan Skarsgard, Olga Kurylenko és Sergi López. A The Man Who Killed Don Quixote feltehetően 2018-ban kerül a nemzetközi mozikba.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés