Hírek

Tesla és Edison háborúja gyönyörű előzetest kapott

Megérkezett a The Current War trailere, és tényleg látni kell!

Nikola Tesla és Thomas Alva Edison háborúja a technikatörténet egyik eposza, és tele van vászonra kívánkozó fordulatokkal, őrült jelenetekkel, látványossággal és persze világsorsfordító döntésekkel; kész csoda, hogy eddig nem vitték filmre – de most Benedict Cumberbatch, Michael Shannon és Nicholas Hoult főszereplésével, Martin Scorsese produceri felügyelete alatt nemsokára megérkezik a The Current War. 

Az előzetes káprázatosra sikerült. Megragadja a korabeli Amerika életérzését (mondjuk ezzel a díszlettel-jelmezzel, a kor eleganciájával általában nincs nehéz dolga a filmeknek), és remek színészeket villant fel komoly tömegjelenetek és érzékletes fény-árnyék játszmák között. A filmet bizonyára öröm lesz látni.

A The Current War a nemrég megalakult 101 Studios bemutatkozó darabja – írja a Collider; – és Alfonso Gomez-Rejon rendezi. „Három briliáns látnok feszült csatája a jövőért; eposzi történet egy kíméletlen versengésről, ami szó szerint felvillanyozta a világot” – szól a hivatalos szinopszis. Benedict Cumberbatch* remek választás Edison szerepére; rá egyébként is imádnak zseniszerepeket osztani (írtuk korábban); nem elég, hogy ő volt Sherlock Holmes a BBC feldolgozásában, de ő alakította Alan Turinget a Kódjátszmában; mellettük a szintén zseniális Doctor Strange szinte eltörpül.

Nem ez az egyetlen Tesla-film: Ethan Hawke is őt alakítja majd az író-rendező Michael Almereyda életrajzi filmjében.

The Current War októberre várható.

* A cikk első változatában tévesen írtuk, hogy Cumberbatch Tesla szerepét kapta; valójában Edisont alakítja. Tesla szerepében Nicholas Hoult látható. Olvasónknak köszönjük az észrevételt.

Avatar

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya