Hírek

Tessa Thompson és Joseph Gordon-Levitt sci-fi-thrillerben játszik együtt

Tessa Thompson és Joseph Gordon-Levitt lesz a főszereplője az Ash című sci-fi thrillernek, amelyet a Grammy-díjas zenész és filmrendező Flying Lotus – polgári nevén Steven Ellison – rendez második filmjeként.

Az Ash producere Neill Blomkamp (District 9) lesz, a film értékesítése a közelgő Torontói Filmfesztiválon (TIFF) kezdődik. Flying Lotus a TIFF-en alkotóként is jelen lesz, a fesztivál Midnight szekciójában világpremierként mutatják be a V/H/S/99 című szkeccsfilmet, amelynek egyik szegmensét ő rendezte – írja a Deadline.

Az új filmben, amelyhez a művész zenét is komponál, azt követhetjük, ahogy egy nő (Thompson) egy távoli bolygón ébred fel, és azt tapasztalja, hogy űrállomásának legénységét kegyetlenül meggyilkolták, majd el kell döntenie, hogy bízhat-e a megmentésére küldött férfiban (Gordon-Levitt). Ám ahogy a nyomozás az események rémisztő láncolatát indítja el, a férfi elkezd tűnődni, hogy a nő valójában mennyire ártatlan.

A forgatókönyvet Jonni Remmler írta, a filmet jövőre szeretnének leforgatni Új-Zélandon. Az Ash Flying Lotus második nagyjátékfilmje a Sundance-en bemutatott Kuso című testhorror-antológia után. A film gyártói az XYZ Films és a GFC Films, Blomkamp pedig az Echo Lake Entertainment mellett lesz az executive producer.

Flying Lotus azt mondta,

„valóra vált álom, hogy a legtehetségesebb színészekkel dolgozhatunk együtt”.

A GFC alapítója és ügyvezető igazgatója, Matthew Metcalfe és az XYZ Films partnere, Nate Bolotin hozzátette: „Nem is lehetnénk boldogabbak, hogy Tessa és Joseph a film főszereplői, mindketten hihetetlenül tehetséges színészek. Steve-vel az élen ez egy igazi vizionárius film lesz, nagyon várjuk, hogy 2023-ban elkezdhessük a gyártást.”

Az Emmy- és BAFTA-díjra jelölt Tessa Thompson legutóbb a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmben játszotta el újra a Valkűr szerepét, és nemrég a Westworld negyedik évadában is visszatért. Thompson közelgő projektjei között szerepel a Creed III, amely az utómunkálatoknál tart, és jövő márciusban kerül a mozikba. Produkciós cége, a Viva Maude olyan projektek fejlesztésén dolgozik, mint a Secret Lives of Church Ladies, a Luster és a Who Fears Death.

A kétszeres Emmy-díjas Joseph Gordon-Levitt legutóbb az Uber-tulajdonos Travis Kalanick szerepét alakította a Showtime antológiasorozatának, a Super Pumpednek az első évadában, előtte pedig az Apple TV+ Mr. Corman című sorozatában játszott, amelyet ő írt és rendezett. A színész nemrég fejezte be a Providence című indie vígjáték forgatását Lily Jamesszel és Himesh Patellel, és ő lesz Jiminy Cricket hangja Robert Zemeckis közelgő élőszereplős-animációs hibridjében, a Pinokkióban, amely szeptember 8-án jelenik meg a Disney+-on.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com