Hírek

Testépítő-világbajnokkal forgat filmet Csuja László és Nemes Anna

Csonka Eszter kétszeres fitnesz- és négyszeres testépítő-világbajnok
Csonka Eszter kétszeres fitnesz- és négyszeres testépítő-világbajnok

A Jámbor szörnyeteg című játékfilm Csonka Eszter kétszeres fitnesz- és négyszeres testépítő-világbajnok főszereplésével készül.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A Jámbor szörnyeteg című filmet a Karlovy Vary-ban díjazott Virágvölgy rendezője, Csuja László a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőművész szakán végzett Nemes Annával közösen forgatja.  A „test-melodráma” Csonka Eszter a kétszeres fitnesz- és négyszeres testépítő-világbajnok által alakított főszereplő útkeresésére fókuszál.

Az alkotók célja egy különleges élethelyzet bemutatásával együtt az is, hogy a néző testi tapasztalatokon keresztül jusson majd el a főszereplő érzelmi állapotaihoz.

A szigorú biztonsági előírások mellett megvalósuló forgatás január végéig tart. Csuja László és Nemes Anna forgatókönyve korábban rangos nemzetközi elismerésekben részesült.

A főszereplő Csonka Eszter és a párját alakító Turós György is először szerepel filmben. Turós György testépítés-fitnesz edző és a doppingmentes sport kiváló képviselője öt világbajnokot nevelt ki. Az amatőr színészek mellett fontos szerepben lesz látható a filmben Krisztik Csaba és Kerekes Éva.

Nemes Anna és Csuja László forgatás közben
Nemes Anna és Csuja László egy konditeremben forgat. Fotó / Szilágyi Lenke

A magyar-német koprodukcióban készülő Jámbor szörnyeteg operatőre Nagy Zágon, aki a Kilenc hónap háború-ban már dolgozott együtt Csujával, illetve Nemes testépítőnőkről szóló Szép szörny című dokumentumfilmjét is ő fényképezte. A látványtervező Nyitrai Anna, a dramaturg Jakab Juli, a casting director Zabezsinszkij Éva.

A Nemzeti Filmintézet 216,3 millió forintos támogatásával készülő játékfilm producerei Muhi András és Ferenczy Gábor, német koproducerei Janine Jackowski és Jonas Dornbach.

Nemes Anna 2014-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, 2016 óta a Várfok Galéria állandó művészkörének tagja, jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem doktorandusza. Szép szörny című, jelenleg posztprodukciós stádiumban álló esszé-dokumentumfilmjét számos nemzetközi workshopon díjazták, többek között a cannes-i filmfesztivál szakmai programján.

Csuja László 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, első mozifilmje, az Inkubátor Programban készült Virágvölgy világszerte nagy siker volt a filmfesztiválokon, Karlovy Vary-ban elnyerte a zsűri különdíját, Palicson és Pozsonyban is díjazták.

Az amatőr szereplőkkel készült punkosan karcos road-movie elérhető a FILMIO kínálatában.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.