Hírek

A Testről és lélekről bejutott az Oscar elődöntőbe

Testről és lélekről

Az Európai Filmakadémiánál elért siker után Enyedi Ildikó filmje egy újabbat tudhat magáénak! A Testről és lélekről 92 nevezett alkotás közül került be a 9 filmre szűkített listába, amelyek közül majd öt kaphat Oscar-jelölést.

Idén 92 országból érkezett nevezés az Oscar legjobb idegen nyelvű film kategóriájára. Mint minden évben, a bizottság ebből először kiválaszt kilencet, amiből aztán kikerül az az öt alkotás, amelyik indulhat a díjért. Svédország (A négyzet), Németország (In the Fade), Izrael (Foxtrot), Chile (Una mujer fantastica), Szenegál (Felicité), a Dél-Afrikai Köztársaság (The Wound), Libanon (The Insult) és Oroszország (Szeretet nélkül) mellett a magyar nevezett, a Testről és lélekről is bekerült a legesélyesebb kilenc alkotás közé, így Enyedi Ildikó alkotásáért is izgulhatunk január 23-án, amikor bejelentik majd a jelöltek végleges névsorát.

Testről és lélekről

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés