Hírek

A Testről és lélekről a kolozsvári TIFF-en

Enyedi Ildikó filmje a Szarajevó Filmfesztivál programjában
Jelenet a Testről és lélekről című filmből

A magyar filmeknek szentelt nap keretében Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotását is bemutatják a pénteken kezdődő kolozsvári 16. Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF).


Hirdetés

A június 2. és 11. között zajló fesztiválon az előző évek hagyományainak megfelelően magyar napot is tartanak június 7-én, amelyen nyolc alkotást láthat a közönség. A szervezők közlése szerint Enyedi Ildikó filmjének vetítésén a szereplők közül Borbély Alexandra és Nagy Ervin is részt vesz.

Az idei Berlinalén a legjobb filmnek járó Arany Medve-díjjal kitüntetett alkotás mellett látható lesz a Hajdu Szabolcs rendezte Ernelláék Farkaséknál, valamint az idén a legjobb rövidfilmnek járó Oscar-díjjal kitüntetett, Deák Kristóf által rendezett Mindenki.

A szervezők levetítik Sopsits Árpádnak A martfűi rém című játékfilmjét, illetve Vranik Roland Az állampolgár és Gigor Attila Kút című művét. Műsorra tűzik Bereczki Csaba Soul Exodus és Varga Ágota Vasgyökerek című dokumentumfilmjét is.

A fesztivál magyar napja a kolozsvári Bánffy-palota udvarán a marosvásárhelyi Moonfellas együttes koncertjével ér véget. Az idén a TIFF-nek Alain Delon francia színész lesz a díszvendége, akit ebből az alkalomból életműdíjjal tüntetnek ki. A TIFF Kelet-Közép-Európa egyik legjelentősebb nemzetközi filmfesztiválja.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés