Hírek

Ezeket a sorozatokat és tévéfilmeket támogatja idén a Filmintézet

Megszületett a 2020-ban meghirdetett, tévés és streaming platformra készülő alkotásokat megcélzó pályázat eredménye. A Nemzeti Filmintézet Televíziós döntőbiztossága négy filmtervnek szavazott meg gyártási támogatást: sorozat készül Brenner Jánosról, tévéfilm Rotschild Klára életéről, valamint a Vígszínház 125 éves történetéről, illetve dokumentumfilm az Országház és a Kossuth tér megújulásáról.

Az NFI szerdai közleménye szerint Boldog Brenner János vértanú, áldozópap brutális meggyilkolásáról Legyetek szeretettel címmel rendez tévésorozatot Szilágyi Andor (A Rózsa neve, Mansfeld). 1957-ben a forradalmat követő egyházüldözés áldozatává lett férfi megölésének homályos körülményeit máig homály felfedő sorozat az  NFI 549,9 millió forintos támogatásával készül el.

Egy magyar Rothschild címmel készül tévéfilm Rotschild Kláráról, a szocialista előkelőségek ikonikus divattervezőjéről és legendás Váci utcai szalonjáról. A Zomborácz Virág (Utóélet, Egynyári kaland) rendezésében készülő film megeleveníti a 1970-es évek elitjének életét. Az NFI 295 millió forinttal  támogatatta a projektet.

Paczolay Béla (Kalandorok, Dumapárbaj) rendezésében,  131,3 millió forintos támogatással készülhet a VÍG125 című kétrészes fikciós dokumentumfilm, amely felöleli a Vígszínház 125 éves történetét, végigvezet a történelmi és színháztörténeti korszakokon, kiemelve fontosabb csomópontokat, meghatározó művészeket.

Nagy András operatőr rendezésében készül dokumentumfilm az Országház épületéről és annak történelmi kontextusáról. Az Ország Háza című tévéfilm 273,9 millió forintos támogatásával jöhet létre.

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.

MTI

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com