Hírek

Tévéfilmek támogatásáról döntött a médiatanács

Young Boy Watching TelevisionIdén 600 millió forintos keretösszegre pályázhatnak a tévéfilmek készítői a Magyar Média Mecenatúra program keretében folyó Fehér György pályázaton. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának döntéséről csütörtökön tájékoztatta az MTI-t a hatóság szóvivői irodája.

A Fehér György pályázat – amelynek tavalyi keretösszege 450 millió forint volt – külön finanszírozási lehetőséget nyújt a tévéfilmes műfaj támogatására. A kiírás célja, hogy közszolgálati, maradandó kulturális értéket képviselő, színvonalas, nem egész estés televíziófilmek és televíziófilm-sorozatok készüljenek. A tévéfilmeket a támogatás révén elsőként a közszolgálati médiaszolgáltatók műsoraiban mutatják majd be.

A médiatanács a kiírásoknál figyelembe vette az előző évi tapasztalatok mellett a bírálóbizottságok javaslatait, valamint a médiaszolgáltatók és a szakma részéről fennálló igényeket is. A Magyar Média Mecenatúrafilmes pályázataiba beépültek továbbá azok a korábbi észrevételek és javaslatok is, amelyek a filmes konzultációkon elhangzottak.

A Fehér György pályázaton idén indulniuk kell azoknak, akik tavaly a forgatókönyvírás és filmtervfejlesztés eljárásban támogatást nyertek – tartalmazza a közlemény. Tekintettel a nagy érdeklődésre – a tavalyihoz hasonlóan – nemcsak az indulásra kötelezettek, hanem bármely más filmelőállító is beadhatja jelentkezését.

A pályázatok beadási határideje 2013. március 26., a filmeknek pedig december 31-ig kell elkészülniük.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés