Hírek

Viggo Mortensen és Colin Farrell is csatlakozott a Tham Luang-barlangi mentőakcióról készülő film stábjához

A Tham Luang-barlangban rekedt gyerekfocicsapat megmentésének elképesztő történetét a világ minden tájáról követhették a nézők. A valós események alapján készülő filmet a tervek szerint Ron Howard rendezi majd, Viggo Mortensennel és Colin Farrellel a főszerepben.

A 2018. júniusában a Tham Luang-barlangban rekedt  gyerekfocicsapat és edzőjük történetét a világ minden részéről nyomon követhették a híradások révén. A születésnapi piknik miatt oda érkező kis csapat elől a menekülés útját az esőzések miatt folyamatosan emelkedő víz zárta el hosszú ideig.

A 11-17 éves gyerekek kimentése nagyon komplikált feladat volt. A csapat tagjait meg kellett tanítani búvárkodni úgy, hogy többen korábban még soha nem úsztak. A témáról egy 2019-ben megjelent könyv szerint a 12 gyereket valójában ketaminnal elkábítva, bilincsben mentették ki a barlangból. Végül mind a gyerekek, mind edzőjük szerencsésen megmenekültek.

A megrázó történet megfilmesítésének lehetőségért ádáz küzdelem zajlott.

 

Két amerikai producer, Michael Scott és Adam Smith már a mentés során a helyszínre utazott. Később az Ivanhoe Pictures és Jon Chu rendező is egy esetleges film tervét jelentették be.

Ron HowardDiscovery Channel az események ideje alatt a helyszínen leforgatott egy egy óra hosszú dokumentumfilmet, ami a mentés háttértörténetet mutatta be.

A Tham Luang-barlangi mentőakció eseményei felkorbácsolták az indulatokat, amit a mentőakció utáni zavarba ejtő médiaviharok tettek még sokkolóbbá.

 

Most a Deadline értesülései szerint  Ron Howard kap lehetőséget, hogy elmondjon egy változatot ezzel a történettel kapcsolatban. A film stáblistájához eddig olyan nevek  csatlakoztak, mint Viggo Mortensen, Colin Farrell, Joel Edgerton, Weir Sukollawat és Thiraphat Sajakul.

Mortensen alakítja majd Richard Stanton, barlangi mentésekre specializálódott szakembert, Farrell pedig John Volanthen veterán búvárt, akik végül felfedezték a csoport menedékhelyét. Edgerton Dr. Richard Harris aneszteziológus és búvár szerepében lesz majd látható, aki több, mint 30 év tapasztalattal a háta mögött érkezett a mentés helyszínére.

Sukollawat azt a Saman Kunant játssza majd el,  aki önként ajánlotta fel segítségét a mentőakcióhoz, amely során aztán a veterán haditengerész az életét vesztette. Sajakul, akinek a neve a The Serpent című mini-sorozat révén lehet ismerős, szintén a thai haditengerészet csapatának egyik tagját alakítja majd a barlangi mentőakcióról készülő filmben.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com