Hírek

Jöhet egy újabb katasztrófa? – The Burning Sea előzetes

A The Burning Sea ember okozta katasztrófát mutat be. A The Wave és a The Quake alkotói újabb látványos katasztrófa filmmel jelentkeznek idén februárban.

A norvég The Burning Sea című film egy összeomlott fúrótorony okozta katasztrófát mutat be. Még 1969-ben az Északi-tengeren felfedeztek egy olajmezőt. A tengeri fúrások végzetes következményei ötven év után mutatkoznak meg. Az vízfenekén kialakult repedés miatt az egyik fúrótorony összeomlik és gáz ömlik az óceánba. A károk feltérképezésére egy kutatócsoport érkezik, de akkor már nincs mit tenni, a lángoló tengerrel szembesülnek. Az óceán lévő repedés kitágulásának pedig beláthatatlan következményei lehetnek.

A film előzetesében nem csak a mindent elemésztő káoszt érezhetjük át, egyben ízelítőt kapunk a személyes tragédiákból is.

A The Burning Sea rendezője John Andreas Andersen, aki korábban megrendezte a The Quake című filmet, amely ugyancsak egy ökológiai témájú katasztrófafilm. John Andreas Andersen Lars Gudmestad és Harald Rosenløw-Eeg forgatókönyvéből dolgozott, akik szintén közreműködtek a The Quake és a The Wave filmekben.

A The Wave egy realistább hangvételű műfaji film volt, amely egy cunami sújtotta, fjord menti város elpusztulását mutatta be. A The Quake pedig ugyanazt a családot mutatta be, akik túlélték a cunamit, de ezúttal egy Oslóban pusztító földrengéssel kénytelenek szembesülni, ám a film nagy része nem is katasztrófa hullámait mutatja be, hanem az egykori túlélők poszttraumáját. John Andreas Andersen tehát bebizonyította, hogy nem csak a látvánnyal tud bánni, a lélektanhoz is van érzéke. Lássuk mit várhatunk a következő filmjétől:

A stáb további tagjai: Rolf Kristian Larsen, Anders Baasmo, Bjørn Floberg és Anneke von der Lippe. A producerek Martin Sundland, Catrin Gundersen és Therese Bøhn.

A The Burning Sea mozipremierje február 25-én lesz.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com