Hírek

The Courier – előzetes

A The Courier című hidegháborús kémthrillerben Benedict Cumberbatch küzd a kubai rakétaválság megakadályozása érdekében.

The Courier című film előzetesét a Lionsgate pár napja tette nyilvánossá. A láthatóan a John le Carré-adaptációk nyomába induló thriller főszerepében Benedict Cumberbatch lesz látható.

A The Courier a a Sundance filmfesztivál programjában még Ironbark címmel szerepelt. A film rendezője, Dominic Cooke neve olyan produkciók révén vált szélesebb körben ismertté, mint az Az a nap a tengerparton és a Rózsák háborúja.

Az előzetes alapján a Suszter, szabó, baka, kém hangulatát megidéző adaptáció Greville Wynne üzletember valós alapokon nyugvó történetét meséli el,  aki titkos információkat szállított az Egyesült Királyság számára a kubai rakétaválság megakadályozása érdekében. 

Greville 1961 áprilisa és 1962 augusztusa között Oleg Penkovsky szovjet kettősügynök révén körülbelül 5000 titkos dokumentum fényképét juttatta el a brit és az amerikai hírszerzéshez. Penkovsky ezzel a hidegháború egyik legsikeresebb kettős ügynökének címét szerezte meg. 

A KGB emberei azonban mindkettejüket elfogták. Greville a Lubyanka-i börtönbe töltötte 8 éves büntetését. Két könyvet is írt, amelyek átélt élményein alapulnak. A The Man From Moscow 1967-ben, a The Man From Odessa 1981-ben jelent meg. 

A Greyville-t alakító Benedict Cumberbatch hamarosan a Kevin Macdonald által rendezett The Mauritanian című drámában lesz majd látható.

A szovjet ügynök,  Oleg Penkovsky szerepét alakító Merab Ninidze, korábban a Jupiter holdjában tűnt fel, a legjobb szereplőnek járó BAFTA-díjat kapta meg a szerepért.

Cumberbatch és Ninidze mellett Rachel Brosnahan, Jessie Buckley, Anton Lesser, Ondrej Malý, és Kirill Pirogov lesznek láthatóak a The Courier főbb szerepeiben, ami a tervek szerint az idei év márciusában debütál majd a mozikban.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com