Hírek

Visszatérnek a kultikus boszorkányok

A kilencvenes évek egy legtermékenyebb divatját elindító Bűvölet is megkapja a maga huszonegyedik századra kalibrált remake-jét.

Ami az új évezrednek az Alkonyat volt, az volt a kilencvenes években a Bűvölet. Persze túlzó a kijelentés, hisz a Fairuza Balk, Neve Campbell, Robin Tunney és Rachel True főszereplésével készült Bűvölet a közelében nem volt annak a világméretű hisztériának, ami a Bella – Edward – Jacob trió természetfeletti évődéseit követte, az viszont tény, hogy az 1996-ban bemutatott film egész hullámát indította el a női karaktereket középpontjába állító misztikus történeteknek

– például ezután kapott zöld utat a Buffy-sorozat vagy a Bűbájos boszorkák.

A film egy lányról szólt, aki egyébként is kívülálló személyiség, így nehezen tud beilleszkedni az új iskolába. Így kerül kapcsolatba három másik tinilánnyal, akik mindenféle boszorkányságot művelnek a számukra nem szimpatikus személyekkel, de ennek persze egyre nagyobb ára van.

Bűvölet (1996)

A Sony-Columbia és a mostanában joggal felkapott Blumhouse most látta elérkezettnek az időt, hogy az új generációknak is megmutassák a történetet. Miért is ne, a természetfeletti tinifilmek ma is töretlen népszerűséggel futnak, és

a történet központi elemét adó kirekesztettség, a tinédzserkori bizonytalanság és a „bullying” ma is a közbeszéd része.

Az új film forgatókönyvét Zoe Lister-Jones (színészként a Life in Peaces című sorozatból lehet ismerős) írja majd, aki a rendezői feladatokat is elvállalta. És most már főszereplője is van a filmnek Cailee Spaeny személyében, aki nemrég a fiatal Ruth Bader Ginsburgöt alakította Az egyenjogú nem című filmben Felicity Jones és Kathy Bates társaságában, de láthattuk őt az Oscarra jelölt Alelnök című moziban, a Tűzgyűrűben és A húzós éjszaka az El Royale-ban mellékszereplőként.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés