Hírek

Majdnem teljes a The Crown új évadainak szereplőgárdája

A Netflix nagyszabású sorozata, a The Crown egyik különlegessége, hogy két évadonként lecserélik a teljes szereplőgárdát. Így áll most a harmadik és negyedik szezon szereplőinek listája.

A The Crown a Netflix legnagyobb költségvetésű és az egyik legsikeresebb saját gyártású produkciójává vált az elmúlt években. Az első két évadban az angol királyi családról szóló sorozatban Claire Foy és Matt Smith alakították II. Erzsébet királynőt és Fülöp herceget, Vanessa Kirby pedig Margaret hercegnőt. A széria két Golden Globe-ot és rengeteg Emmyt nyert, a legtöbbször a kiemelkedő színészi munkát díjazva.

Ezért is olyan meglepő a kreátor, Peter Morgan döntése, miszerint két évadonként lecseréli a teljes szereplőgárdát. Elképzelése szerint ugyanis sokkal hitelesebb nem sminkkel, hanem megfelelő életkorú színészekkel mutatni az idő múlását. Mivel a The Crown történetében ez lesz az első ilyen csere, még nem igazolódhatott be Morgan koncepciója, ám a már

a produkcióhoz csatlakozott nevek bizakodást kelthetnek a nézőkben.

Az biztos, hogy Claire Foy briliáns alakítását nagyon nehéz lesz felülmúlni. Viszont ha valaki képes rá, az kétségkívül a friss Oscar-díjas Olivia Colman. Ő fogja játszani a 40-es éveiben járó II. Erzsébet királynőt, a férjét, Fülöp herceget pedig az Outlanderből és a Trónok harcából is ismert Tobias Menzies. Margaret hercegnő szerepére nem kisebb nevet szerződtetek, mint Helena Bonham Cartert. Matthew Goode-ot a hercegnő férje, Antony Armstrong-Jonesként pedig Ben Daniels váltja. Emellett Gillian Andersont is megszerezte magának a produkció, ő személyesíti majd meg a Vasladyt, azaz Margaret Tatchert.

Mindezt a tavalyi év folyamán jelentette be a Netflix, most pedig újabb nevekkel bővítette a listát. A királynő gyerekei a két szezon között hatalmasat nőnek majd, így Károly herceget és Anna hercegnőt is egy-egy fiatal színész formálja majd meg. Előbbit Josh O’Connor, utóbbit pedig Erin Doherty játssza.

A következő két karakter felbukkanása pedig némi fókuszváltást is sejtet a negyedik évadtól kezdve. A The Crown ugyanis elérkezik a királyi család hírhedt szerelmi háromszögéhez, amelynek középpontjában Károly herceg áll. A másik két csúcson pedig Diana Spencer és Camilla Shand áll – őket Emma Corrin és Emerald Fennell személyesítik meg.

A Netflix előbbi casting bejelentésében azt is közölte, hogy a The Crown harmadik évada még idén visszatér a streaming platformra, ám konkrét premierdátumot még mindig nem tűztek ki.

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com