Hírek

Felvillanyozó a The Current War előzetese

Az elektromosság bevezetése az apropója annak a versengésnek, mely a XIX. században zajlott le Thomas Edison és George Westinghouse között. A konfliktusról készült filmet hamarosan bemutatják Torontóban, az első előzetes pedig most érkezett meg – íme a The Current War.

Benedict Cumberbatch-re imádnak zseniszerepeket osztani. Nem elég, hogy ő volt maga Sherlock Holmes a BBC XXI. századi feldolgozásában, de a számítástechnika egyik meghatározó figuráját, Alan Turingot is ő alakította a Kódjátszmában. Mellettük a szintén zseniális sebész és varázsló Doctor Strange már el is törpül.

Alfonso Gomez-Rejon (Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni) új, életrajzi filmjében magát Thomas Edisont alakítja, akinek alaposan meggyűlik a baja George Westinghouse-zal (Michael Shannon), hiszen mindketten azon vannak, hogy a másikat lefőzve tudjanak áramellátó hálózatot létrehozni. Ha még nem lenne elég az erős duó, belép a képbe a tragikus zseni, Nikola Tesla (Nicholas Hoult) is.

A filmben szerepet kapott még Katherine Waterston, Matthew Macfadyen és Tom Holland is.

Magyar bemutató jövő februárra várható.

https://www.youtube.com/watch?v=KaIiRGcfcPA&feature=youtu.be

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com