Hírek

The Division-film és Mythic Quest-sorozat érkezik

A Ubisoft Entertainment két filmes projektjéről is beszámolt az idei E3 konferencián. Az évek óta tervezett The Division filmadaptációról végre tudjuk, hogy a Netflix készíti. A Ubisoft első saját gyártású sorozatához, a Mythic Questhez pedig előzetest is kaptunk.

Javában zajlik Los Angelesben az E3 konferencia, a videójáték-ipar egyik legjelentősebb eseménye. A kisebb-nagyobb fejlesztők és kiadók ilyenkor jelentik be a legújabb játékaikat, mindezt pedig minden évben látványos show-val próbálják köríteni. A sok videójáték mellett a Ubisoft Entertainment műsorán egy filmről és egy sorozatról is hallottunk információkat, utóbbihoz előzetest is kaptunk.

Az említett film a Tom Clancy’s The Division adaptációja, amelyet már három éve terveznek. Sokáig csak annyit tudtunk róla, hogy az akcióthriller főszereplőit Jessica Chastain és Jake Gyllenhaal alakítják, akik producerként is részt vesznek a film munkálataiban. Tavaly az is kiderült, hogy David Leitch szerződött rendezőnek, aki olyan filmeket rendezett, mint a Deadpool 2 vagy az idén nyáron érkező Halálos iramban: Hobbs & Shaw.

Noha azt továbbra sem tudjuk, hogy a The Division film pontosan mikor jelenik meg, az új bejelentéssel biztos, hogy a Netflix készíti el. A forgatókönyvet Rafe Judkins írja, aki a Wheel of Time-on és A S.H.I.E.L.D. ügynökein is dolgozott. A történet a posztapokaliptikus közeljövőben játszódik, amelyben milliók haltak meg egy vírusnak köszönhetően, ami a papírpénzzel terjedt el Black Fridaykor. Karácsonyra New York városa káoszba süllyedt, és egy maréknyi túlélő civil próbál megtanulni az új világ szabályai szerint játszani.

A sorozat, amiről szó esett, a Mythic Quest: Raven’s Banquet. Ezt a színpadon Rob McElhenney, a Felhőtlen Philadelphia alkotója konferálta fel, aki ennek a sitcomnak is a kiötlője és főszereplője. A Mythic Quest a Ubisoft filmes részlegének első megvalósuló projektje lesz. A sorozat középpontjában egy videójáték-fejlesztő csapat áll, akik a címben szereplő, világsikerű játék első kiegészítőjének megjelentetésére készülnek. McElhenney a csapat nagyképű kreatív vezetőjét, Ian Grimmet alakítja.

A Mythic Questben McElhenney mellett többek között F. Murray Abraham, Imani Hakim, Ashly Burch és Jessie Ennis is szerepel majd. Feltehetően ősszel érkezik az Apple streaming szolgáltatójára, az Apple TV-re.

Avatar

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya