Hírek

Elnökfeleségeket alakít Viola Davis, Michelle Pfeiffer és Gillian Anderson

A The First Lady című sorozatban Viola Davis, Michelle Pfeiffer és Gillian Anderson Michelle Obama, Betty Ford és Eleanor Roosevelt szerepében látható.

Michelle Pfeiffer nem sokat tudott Betty Fordról, mielőtt leszerződött, hogy eljátssza őt a Showtime új antológiasorozatában, a The First Lady-ben. „Igazából csak a Betty Ford Központról tudtam, amiről szerintem a leghíresebb” – mesélte Pfeiffer a sorozat csütörtöki premierjén a Los Angeles-i DGA épületében a Varietynek. „Tudtam, hogy nyíltan és transzparensen beszélt a saját problémáiról a kábítószerrel és az alkoholizmussal kapcsolatban, ami akkoriban nagyon-nagyon tabu volt. Őt is lebeszélték volna erről. Mégis beszélt a mellrákjáról és a mentális betegségeiről is.”

Pfeiffer csodálata Ford iránt a szerepre való felkészülés során egyre nőtt. A nő 1974-ben lett first lady, amikor Gerald Fordot a Watergate-botrány közepette, Richard Nixon lemondását követően beiktatták elnöknek.

„Azt hiszem, az emberek nagyon bíztak benne, ő volt az egyik legnépszerűbb first lady. És az, hogy fellibbentette a fátylat egy csomó tabutémáról, lehetővé tette mások számára, hogy beszéljenek róluk, hogy előjöjjenek, és megkapják a segítséget, amire szükségük van.”

Pfeiffer és színésztársai megosztottak néhány kihívást is, amellyel az alakításuk során szembesültek.

„Volt ez a furcsa beszédstílusa” – mondta Pfeiffer Fordról. „Több különböző akcentust kevert össze. Középnyugati volt egy kis délivel. Gondolkoztam, hogy honnan jön ez az ‘a’?”

Viola Davis szerint Michelle Obamát eljátszani olyan volt, mint a cipőjében járni. „Ő pedig úgy jár, mint egy főnök” – mondta Davis, aki a sorozat producere is. „A világjárvány alatt úgy voltam vele, hogy kész vagyok kiugrani egy repülőből” – mondta. „Készen állok arra, hogy valami olyat tegyek, ami felráz, legyen az jó vagy rossz. Néha szükség van erre ahhoz, hogy újra felfedezd a munkád iránti szenvedélyedet”.

Davis memoárja, a Finding Me egyébként április 26-án jelenik meg, és természetesen nincs kizárva, hogy meg is filmesítik.

Gillian Andersonnak is egy különleges dialektust kellett elkapnia Eleanor Roosevelt alakításakor. „Annyira kiszámíthatatlan volt, mert Angliában és az Egyesült Államokban nőtt fel” – mesélte. „Eleanornak voltak bizonyos szavai, amelyeket általában nem az ő sajátos módján használnak azok, akik nem az Egyesült Királyságban nőttek fel… Meg kellett szokni ezeket a sajátosságokat.”

Ez volt az első alkalom is, amikor Anderson műfogakat használt. Több különböző változatot is kipróbált, amelyeket a londoni székhelyű Fangs FX készített. „Teljesen nevetségesen néztek ki, de végül valami olyanná faragtam őket, ami távolról is emberinek tűnt” – mondta.

A The First Lady premierje április 17-én, vasárnap van a Showtime-on.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!